Γαληνός και Κατζανός συναντήθηκαν και οι πιθανότητες αποφυγής του μεταξύ τους «διαζυγίου», ξαφνικά αυξάνουν

Αλλάζει το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών!

01/08/2017 - 17:32

 

Το «θέμα Κατζανού», όπως αναδείχθηκε στον Τύπο από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, παραμένει ανοιχτό εδώ και δέκα ημέρες μετά την έγγραφη υποβολή παραίτησης του αντιδημάρχου Καθαριότητας. Ωστόσο, όσοι παρέμειναν επιφυλακτικοί στην εκτίμηση της… επόμενης ημέρας στη δημοτική αρχή, πιστεύοντας πως η (οριστική) ρήξη, είναι δύσκολο να επέλθει λόγω πολλών παραγόντων και ανοικτών ζητημάτων μεταξύ του δημάρχου Σπύρου Γαληνού και του Γιώργου Κατζανού, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο όχι μόνο προέκυψε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά οι πληροφορίες λένε πως το αποτέλεσμα αυτής, άλλαξε άρδην τα δεδομένα, αλλά και τις πιθανότητες αποχώρησης του αντιδημάρχου από τη δημοτική αρχή. Με τις δύο πλευρές να ρίχνουν αμφότερες «γέφυρες» μεταξύ τους και να συμφωνούν σε ένα νέο ραντεβού τους, που θα λύσει μια και καλή τις (όποιες) μεταξύ τους διαφωνίες ή και παρεξηγήσεις. Τούτων δοθέντων, μιλάμε για μία θεαματική αντιστροφή του κλίματος που δίνει νέο ενδιαφέρον ως προς το τι θα επακολουθήσει.

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι είναι έτοιμο να πάρει το «ζήτημα Κατζανού», μετά τη συνάντησή του αντιδημάρχου Καθαριότητας με το δήμαρχο Λέσβου τις τελευταίες ημέρες. Παρά το ότι ο (παραιτηθείς) κ. Κατζανός εμφανίστηκε όλη την περασμένη εβδομάδα αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη δημοτική αρχή και με διάθεση να μη συζητήσει για τη δυσαρέσκειά του (σ.σ. προχωρώντας μάλιστα μέχρι και σε συμβολικό αποχαιρετισμό όλων των εργαζομένων στην υπηρεσία του), οι τελευταίες εξελίξεις αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να αποφευχθεί το «διαζύγιό» του με τη δημοτική αρχή. Γιατί η συνάντησή του με τον Σπύρο Γαληνό -που δεν συγκέντρωνε μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πολλές πιθανότητες να γίνει- τελικώς έγινε, με τους δύο άντρες να θέτουν επί τάπητος όλους τους μεταξύ τους (και όχι μόνο) προβληματισμούς για την πορεία της συνεργασίας τους. Το τι ακριβώς ειπώθηκε, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, ωστόσο η αντιστροφή του κλίματος, είναι γεγονός, αφού… εκπορεύτηκε και από τους δύο το πρωί της Δευτέρας στο φιλικό τους περιβάλλον.

 

Το SMS και η… «υπέρβαση»

Ειδικότερα, ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του αντιδημάρχου, με αποστολέα τον δήμαρχο την περασμένη Πέμπτη, φαίνεται ότι ήταν καθοριστικό στο να γίνει τελικά συνάντηση μεταξύ των δύο συνεργατών. Αφού για όσους γνωρίζουν καλά τον δήμαρχο και όσους έχουν παρακολουθήσει το πώς διαχειρίστηκε αντίστοιχες παραιτήσεις συνεργατών του στο παρελθόν, θα θυμούνται πως ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να πάρει πρωτοβουλία να αλλάξει τη γνώμη των εκάστοτε παραιτηθέντων. Όμως η περίπτωση του Γιώργου Κατζανού, ήταν -όπως σημειώναμε από την αποκάλυψη της είδησης της παραίτησής του- εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Τόσο λόγω του ότι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας είναι καθοριστικός στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο και γιατί ο ίδιος ήταν ο εκφραστής της (αμφιλεγόμενης) πολιτικής απόφασης της παράταξης, να βάλει πλάτη η ΔΕΔΑΠΑΛ στην καθαριότητα του Δήμου. Η οποία πολιτική απόφαση δημιούργησε πολλές από τις γνωστές παρενέργειες.

 

Υπάρχει ακόμα απόσταση

Η «υπέρβαση» λοιπόν του κ. Γαληνού να προσεγγίσει τον αντιδήμαρχο, φαίνεται ότι έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον κ. Κατζανό, με τους δυο τους τελικά να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συζητούν τους προβληματισμούς τους. Και να βρίσκουν μάλιστα τη διάθεση να τους ξεπεράσουν, αν και τούτο φαίνεται πως θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη συνάντησή τους, η οποία θα γίνει πιθανά μέσα στην εβδομάδα. Και θα δείξει πια οριστικά και αμετάκλητα το αν ο αντιδήμαρχος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ή θα επιστρέψει στην αρχική του απόφαση να αποχωρήσει. Πάντως οι ίδιες πληροφορίες που θέλουν τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, επιμένουν πως ακόμα υπάρχει απόσταση στο να συμφωνήσουν να «κλείσουν» τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν. Αφού είναι σαφές πως για να καλυφθεί η απόσταση, ο δήμαρχος θα κληθεί να παίξει ξανά με τις ισορροπίες στη δημοτική του αρχή, για να βελτιώσει τα επίπεδα συνεργασίας των αντιδημάρχων του. Αλλά και να αγγίξει ίσως και την «καυτή» πατάτα της ΔΕΔΑΠΑΛ, η οποία στην διάδοχη κατάσταση της εποχής Στέφανου Αποστόλου, δείχνει διάθεση να πάρει αποστάσεις από εκείνη της εποχής Γιώργου Κατζανού…

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey