Για κείνους που θέλουν να αλλάξουνε τον κόσμο

Παράταση του 1ου Παλλεσβιακού Διαγωνισμού Διηγήματος

01/06/2021 - 09:27

Παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών στον 1ο Παλλεσβιακό Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές που φοιτούν φέτος στα δημοτικά σχολεία του νησιού.

Υπενθυμμίζεται πως ο διαγωνισμός, ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, έχει ως αντικείμενο τη συγγραφή ενός πρωτότυπου έργου από κάθε παιδί, εμπνευσμένο από το στίχο της στιχουργού και ποιήτριας Ντέπης Χατζηκαμπάνη  «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα…». Ευελπιστούμε πως με αυτόν τον τρόπο, θα βρουν τα παιδιά μας ένα μικρό βήμα για να εκφράσουν μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τις αλλαγές που θα ήθελαν να δουν στον κόσμο μέσα στον οποίο θα μεγαλώσουν. 

Ο διαγωνισμός

Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού, καλούνται να δημιουργήσουν έναν πίνακα ζωγραφικής σε διαστάσεις Α4 ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο αυτόν το στίχο και δίνοντας έναν δικό τους τίτλο και μία μικρή περιγραφή του έργου.

Τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης, γράφουν μία ιστορία εκτασης 500 λέξεων δίνοντας επίσης τον δικό τους τίτλο στο έργο που θα γράψουν ενώ την ίδια διαδικασία ακολουθούν και τα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού, με έκταση αυτή τη φορά 750 λέξεων στο έργο που θα εκφράζει τη δική τους ερμηνεία του στίχου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τα βραβεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 698 56 88 538.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey