Βραβεύτηκε το CD-ROM για τον Θανάση Λημναίο - Ο γλύπτης του αγάλματος της πλατείας Σαπφούς

Νέα διάκριση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολεως Θερμής

10/02/2021 - 10:46

To Σάββατο που μας πέρασε το CD-ROM για τον Θανάση Λημναίο που αποτελεί έργο μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λουτροπόλεως Θερμής βραβεύτηκε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργείου Παιδείας. Στο διαγωνισμό βραβεύτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής, ( που σήμερα φοιτούν στην Α ΄ Γυμνασίου), οι οποίοι δημιούργησαν το CD-ROM και είναι οι  Δημήτρης Κιολές, Ευαγγελία Ξουχέλλη και Παναγιώτα Ψαθά. Το CD-ROM φτιάχτηκε στο εργαστήρι πληροφορικής του Σχολείου με την καθοδήγηση του Διευθυντή Αντώνη Βάλεση.

Ο Θανάσης Λημναίος

«Ο Θανάσης Λημναίος έμαθε να σκαλίζει γοργόνες σε ξύλο στο καρνάγιο του πατέρα του στην παραλία της Θερμής, που το προτιμούσαν οι μερακλήδες γιατί έφτιαχνε θαυμάσια ακρόπρωρα. Εκεί τον ανακάλυψε ο Αντώνης Πρωτοπάτσης, που μίλησε γι΄ αυτόν στον τότε Δεσπότη Μυτιλήνης Ιάκωβο τον Α΄, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι κρίμα να πάει χαμένο ένα τέτοια ταλέντο».

Ο Δεσπότης τον έστειλε να σπουδάσει στην Αθήνα (με λεφτά της Μητρόπολης) στο εργαστήρι του γλύπτη Δημητριάδη, που τότε είχε έρθει από το Παρίσι και είχε αναλάβει Πρύτανης στη Σχολή Καλών Τεχνών. Τελείωσε με άριστα και έφυγε για τη Γαλλία, όπου ειδικεύτηκε στην κατασκευή μεταλλίων.

Πολέμησε στην Αλβανία το 1940(όπου σώθηκε σαν από θαύμα) και μετά άρχισε μια ανοδική πορεία στο χώρο της γλυπτικής. Ο λόγος για τον παλιό μαθητή του Σχολείου μας- τον γλύπτη Θανάση Λημναίο, που βρίσκεται πίσω από πολλά αγάλματα που κοσμούν την Μυτιλήνη και τα χωριά της Λέσβου».

 Τον μαθητή αυτόν, τίμησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής “κλείνοντας” τη ζωή και το έργο του σε ένα CD-ROM.

Η Διεύθυνση του Σχολείο και οι υπεύθυνοι καθηγητές συγχαίρουν τους τρεις μαθητές για την επιτυχία τους, που απαίτησε ερευνητική δουλειά, καταγραφή στοιχείων και ψηφιοποίηση αρχείων για πολλούς μήνες, «τους ευχόμαστε σε ανώτερα και μακάρι να γίνουν πρότυπο και για τους μικρότερους μαθητές του σχολείου» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey