FOLLOW US

Παιδεία

  • Γονείς και υποψήφιοι ψάχνουν τον εαυτό τους και δεν τον βρίσκουν!
Κι άλλες πρωτιές! Αλαλούμ με τους 50 πρώτους!

Δεν ήταν μόνο ο σεισμός που παρέτεινε την αγωνία των υποψηφίων, αλλά και το αλαλούμ που συνεχίζεται (και σήμερα) για τρίτη μέρα με τις βαθμολογίες που δεν έχουν δοθεί σωστά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα Γενικά Λύκεια, στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ξανά ασάφειες ως προς τους 50 πρώτους ανά Ομάδα Προσανατολισμού και ως προς τη Λέσβο εν γένει. Το «Ε» σήμερα δημοσιεύει τη δεύτερη κατά σειρά λίστα που παραχώρησε η διεύθυνση αναφορικά με τους 50 πρώτους απ’ όλες τις ομάδες προσανατολισμού, ενώ στο emprosnet.gr από χτες έχουν δημοσιευτεί και οι 50 πρώτοι ανά κατεύθυνση. Επίσης, μίλησε και με άλλους υποψηφίους που κατέγραψαν καλή βαθμολογία και δεδομένου ότι δόθηκαν περισσότερα στοιχεία από το Γενικό Λύκειο Καλλονής και το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε χτες η εφημερίδα μας αναφορικά με τους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν είναι θέμα του «Ε», αλλά της Διεύθυνσης. «Σας δώσαμε ό,τι μας έδωσαν τα σχολεία για να υπάρχει μια πρώτη εικόνα», τόνισε ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Μ. Καπιωτάς στην εφημερίδα μας. Από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, η Ιωάννα Ιορδάνου συγκέντρωσε 16,263 μόρια στη θετική κατεύθυνση, αλλά δεν είδε πουθενά αναγραφόμενο το όνομά της όπως και… πολλοί άλλοι. Είχε ως πρώτη επιλογή την Οδοντιατρική, αλλά ενδιαφέρεται και για το Χημικό.

 

Και χωρίς στατιστικά!

Ένα άλλο μείζον ζήτημα κατά τη γνώμη μας, σε σχέση με την ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων, είναι ότι η Διεύθυνση δεν είχε όπως τις προηγούμενες χρονιές πρόσβαση σε όλες τις βαθμολογίες, με συνέπεια να μην μπορούν τα στελέχη της να υπολογίσουν πόσοι υποψήφιοι έγραψαν πάνω και πόσοι κάτω από τη βάση -θέμα καίριο για να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει επί της ουσίας και όχι ακροθιγώς την επίδοση των υποψηφίων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Το θέμα είναι ότι αυτό θα πρέπει να το κάνουν τα Γενικά Λύκεια. Δηλαδή να στείλουν όχι τους «πρώτους» μόνο στη Διεύθυνση, αλλά όλα τα αποτελέσματα. Μόνο έτσι μπορούν να βγουν σοβαρές εκτιμήσεις αλλά και να υπολογιστεί σε ποια μαθήματα τα πήγαν οι υποψήφιοι της Λέσβου καλύτερα.

 

Πρωτιές από το 5ο ΓΕΛ

Δεύτερος σε βαθμολογία, μετά την Ελένη Τσαμουρά, από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, αναδείχτηκε ο Θοδωρής Κόκκορης, γιος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργου Κόκκορη, από την Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (πρώτος στη Λέσβο από την εν λόγω ομάδα) με 18.954 μόρια. Ο Θοδωρής έχει απασχολήσει την επικαιρότητα πολλάκις για τις επιδόσεις του στον προγραμματισμό και την Πληροφορική, καθώς έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και έχει περάσει από πολλές φάσεις. Με το 19,6 που κατέγραψε στα μαθηματικά, αλλά και την «προϋπηρεσία» του διεκδικεί επάξια μια θέση -από τους πρώτους ενδεχομένως- στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Ακολουθεί η Δωροθέα-Μαρία Κεχαγιά από την ομάδα Θετικών Σπουδών και 18.669 μόρια που έχει βάλει πλώρη για Ιατρική. Με 18.600 μόρια ακολουθεί η Ελένη Μανούρα από την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών και η Βασιλική Σίσκα από την Ομάδα Θετικών Σπουδών με 18.543 μόρια, η Βασιλική Βασίλαρου με 18.525 από την Ομάδα Θετικών Σπουδών. Η Αργυρώ Κελαϊδίτη με 18.385 μόρια από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στοχεύει στο ΕΜΠ. Ο Δημήτρης Λαγός από το ίδιο Λύκειο συγκέντρωσε 17.693 μόρια από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

H Φωτεινή Μπόλκα επίσης είχε αυξημένη βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 17.560 μόρια από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και βλέπει ως πρώτες της επιλογές την Ιατρική και την Οδοντιατρική σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Με βαθμό 20 στη Φυσική, βλέπει με άλλο μάτι το μηχανογραφικό της η Έλλη Μωραϊτου από το 5ο ΓΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:17
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top