FOLLOW US

Παιδεία

Καταγγέλλει Καπιωτά η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία»
Ο προϊστάμενος ΔΔΕ, Μ. Καπιωτάς

Έξαλλοι είναι οι εκπαιδευτικοί της παράταξης «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Καπιωτά, ο οποίος καταγγέλλουν ότι επισκέφθηκε Γυμνάσιο του νησιού, συνοδευόμενος από τον αιρετό της ΔΑΚΕ (σ.σ. Απ. Βαρελτζή) και ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι  «άλλα» μέλη του ΠΥΣΔΕ του δημιουργούν πολλά προβλήματα, του ζητάνε να παρανομεί και είναι οι υπαίτιοι των πολλών προβλημάτων της Β/θμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο. Θέτοντας μια σειρά ζητήματα και καταγγελίες σε βάρος του, ο κ. Καπιωτάς όταν ρωτήθηκε από το «Ε» σε σχέση με αυτά απάντησε ότι δεν ασχολείται με ανακοινώσεις παρατάξεων.

Ειδικότερα, η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» αναρωτιέται «από πότε ο προϊστάμενος επισκέπτεται τα σχολεία με συνοδεία του ενός εκ των αιρετών». Και μάλιστα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά: «Με τον ίδιο αιρετό κ. Βαρελτζή περιόδευσε και στα σχολεία της Λήμνου το προηγούμενο σχολικό έτος  ο κ. Καπιωτάς!»

Ζητούν διαφάνεια

Σε σχέση με τις «παρανομίες» που φέρεται να διαδίδει ο προϊστάμενος ΔΔΕ ότι του ζητούν να κάνει τα άλλα μέλη του ΠΥΣΔΕ, η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» ζητά συγκεκριμένα στοιχεία. Από την άλλη αντιστρέφει την έγκληση για να πει «Μήπως είναι παρανομία αυτό που ζητάμε εξ αρχής και με επιμονή, να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες; Μήπως είναι παρανομία να αναρτώνται όλοι οι πίνακες με κενά, πλεονάσματα και ώρες, όπως οι νόμοι ορίζουν και όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι τι ακριβώς συμβαίνει στα σχολεία του νομού μας και να κάνουν τις αιτήσεις τους;»

Καταγγέλλουν χειρισμούς

Επίσης καταγγέλλουν την προσπάθεια να μην κριθεί λειτουργικά υπεράριθμη εκπαιδευτικός ξενόγλωσσης ειδικότητας, «ενώ πλεονάζει 15 ώρες στη οργανική της, γιατί το σχετικό κενό προορίζεται για «αλλού»…» Στην ίδια λογική κάνουν λόγο για προσπάθεια απόκρυψης κενού Τεχνολογίας, «με διάφορες δικαιολογίες, ώστε να καλυφθεί μετά με αδιαφανείς διαδικασίες.»

«Επιλεκτικά ονόματα»

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για σκοτάδι βαθύ αναφορικά με τις διαθέσεις κοινών ειδικοτήτων στην Α/θμια, επισημαίνοντας ότι η  συγκεκριμένη υπόθεση έχει ενδιαφέρον: «Σε κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ αποφασίστηκε να αναρτηθούν στο site της ΔΔΕ τόσο ο πίνακας με τους συναδέλφους που διατίθενται όσο και τα κενά, ώστε να κάνουν αιτήσεις. Καμιά τέτοια ανάρτηση δεν έγινε ποτέ. Δόθηκαν επιλεκτικά κάποια ονόματα στην Α/θμια και έγιναν τοποθετήσεις, οι οποίες στην συνέχεια έμειναν στον αέρα, λόγω ενστάσεων συναδέλφων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί! Στην συνέχεια δόθηκε άλλος πίνακας στην Α/θμια (ποιός τον αποφάσισε άραγε;) ο οποίος όμως επεστράφη από την Α/θμια  μιας και δεν ανέφερε την πράξη του ΠΥΣΔΕ (η οποία φυσικά δεν υπήρχε) και ζητήθηκε άλλος έγκυρος πίνακας!»

Και καταλήγουν: «Σύννομο δεν είναι να τοποθετούνται αναπληρωτές και να μην έχει προηγηθεί η διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου από τους μόνιμους. με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όλοι οι συνάδελφοι.»

«Τηρώ τη νομιμότητα»

Από την πλευρά του ο κ. Καπιωτάς δήλωσε στο «Ε» σε σχέση με τα παραπάνω: «Είμαι ορισμένος από την Πολιτεία με σαφείς διαδικασίες να τηρώ τη νομιμότητα και δεν μπαίνω στη διαδικασία προσωπικών και πολιτικών λογικών». Από την άλλη και για το ότι «περιόδευσε» με τον κ. Βαρελτζή, στέλεχος της ΔΑΚΕ επεσήμανε ότι είναι αιρετός και ότι «όποιος θέλει μπορεί να έρθει μαζί μου για ενημέρωση. Πού είναι το πρόβλημα;».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 10:58
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top