Τον Αύγουστο παραδίδεται το κτηριακό συγκρότημα

Στην τελική ευθεία οι Φοιτητικές Εστίες

27/02/2015 - 21:53

Ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος προχωρά το έργο ανέγερσης των Φοιτητικών Εστιών στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την τελευταία παράταση που δόθηκε στην εργολήπτρια εταιρεία, αυτή έχει υποχρέωση να παραδώσει τα τέσσερα συνολικά κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο ολοκληρωμένα και όπως προβλέπονται στη μελέτη του έργου, μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος προχωρά το έργο ανέγερσης των Φοιτητικών Εστιών στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την τελευταία παράταση που δόθηκε στην εργολήπτρια εταιρεία, αυτή έχει υποχρέωση να παραδώσει τα τέσσερα συνολικά κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο ολοκληρωμένα και όπως προβλέπονται στη μελέτη του έργου, μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των απαραίτητων πιστοποιητικών που ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία τέτοιων χώρων και σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτές θα είναι έτοιμες να δεχτούν φοιτητές στα μέσα του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις Φοιτητικές Εστίες.

Στο στάδιο της προέγκρισης βρίσκεται η διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τα δωμάτια και τους χώρους της Φοιτητικής Εστίας Μυτιλήνης. Το ύψος της υπολογιζόμενης δαπάνης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 400.000 ευρώ και η προκήρυξή του θα γίνει αμέσως μετά την προέγκριση που θα δώσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, στην οποία βρίσκεται ο σχετικός φάκελος.

Οι προμήθειες αφορούν κυρίως στην επίπλωση των δωματίων με κρεβάτια, κομοδίνα και άλλα μικρά έπιπλα και ψυγεία. Τα υπόλοιπα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει το χτίσιμο των Εστιών.

Οι διαδικασίες τέτοιων διαγωνισμών είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια πότε θα διεκπεραιωθούν, κυρίως λόγω των ενστάσεων που πιθανώς να υποβληθούν από τους συμμετέχοντες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, είναι κρίσιμο να έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια λίγο πριν την παράδοση των κτηρίων, ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού και των επίπλων. Έτσι θα εξοικονομηθεί χρόνος και το έργο θα είναι έτοιμο προς χρήση το συντομότερο.

Τελειώνουν
Παράλληλα και με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και στα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος. Στην αρχική φάση, λόγω του περιορισμού που έθετε ο χώρος του εργοταξίου, ακολουθήθηκε η διαδικασία της διαδοχικής ανέγερσης των κτηρίων. Πλέον το στάδιο αυτό έχει ολοκληρωθεί και για τα τέσσερα, και οι εργασίες από εδώ και πέρα προχωρούν παράλληλα. Στα δύο πρώτα κτήρια, μάλιστα, έχει τοποθετηθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τα κουφώματα και πλέον το επόμενο στάδιο είναι αυτό της τελικής βαφής τους. Μετά την ολοκλήρωση των κτηρίων, θα ακολουθήσει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθιστώντας το συγκρότημα παραδοτέο.

Παράλληλα με το έργο εξελίσσεται και ένας επίπονος αγώνας από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλίζεται αφενός η ομαλή ροή της χρηματοδότησης του έργου και αφετέρου αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπόταν λήγει το τρέχον χρηματοδοτικό πλαίσιο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει ανησυχία και η διαδικασία χρηματοδότησης εξελίσσεται ομαλά.

Με τις εργασίες να έχουν προχωρήσει πλέον αρκετά, οι Φοιτητές Εστίες της Μυτιλήνης στην Καλλιθέα έχουν το μέγεθος μιας μικρής γειτονιάς, η οποία μάλιστα δημιουργήθηκε μέσα σε πολύ λίγους μήνες. Συνολικά 130 δωμάτια θα είναι διαθέσιμα για αντίστοιχο αριθμό φοιτητών, ενώ θα υπάρχουν αρκετοί βοηθητικοί χώροι, όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο και μίνι μάρκετ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey