Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία της Λήμνου

23/01/2014 - 15:34

Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λήμνου καταγγέλλει με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης».

Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λήμνου καταγγέλλει με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης». Αν και βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, όπως υποστηρίζουν οι Εκπαιδευτικοί, υπάρχουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο νησί που λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο διδακτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, καταγράφονται ελλείψεις στις ειδικότητες της Φυσικής Αγωγής, της Μουσικής και των Ξένων Γλωσσών από τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων Κοντοπουλίου, Νέας Κούταλης, Κοντιά και Ατσικής. Λείπουν επίσης δύο εκπαιδευτικοί Μουσικής που χρειάζονται για να καλύψουν τα πρωινά προγράμματα των δημοτικών σχολείων του νησιού και δάσκαλος Ειδικής Αγωγής για το λειτουργικό κενό στο Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά.

Σ’ ό,τι αφορά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Καλλιθέας, αυτό λειτουργεί χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και λογοθεραπευτή, και στο Νηπιαγωγείο του Κάσπακα και το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας δεν αναπληρώθηκε η θέση της νηπιαγωγού Παράλληλης Στήριξης.

Η ίδια κατάσταση καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού. Οι Εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι «σε μια περίοδο όπου οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πλήττονται από την υποχρηματοδότηση των σχολείων και την επιβολή του Νέου Σχολείου της αγοράς μέσω της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης, οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της πλήρους κατεδάφισης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης».

Τέλος, ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών των παραπάνω σχολείων σε διδακτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey