«Προσωρινή» λύση από το Δήμο Λέσβου, στο πρόβλημα θέρμανσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο της Αγιάσου

Μαθήματα στο κρύο;

10/01/2014 - 15:18

«Προσωρινή» λύση δόθηκε από το Δήμο Λέσβου στο πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου, αφού υπήρξε υπόσχεση για το γέμισμα των δεξαμενών με 250 λίτρα πετρελαίου σε κάθε σχολείο, εντός των ημερών.

«Προσωρινή» λύση δόθηκε από το Δήμο Λέσβου στο πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου, αφού υπήρξε υπόσχεση για το γέμισμα των δεξαμενών με 250 λίτρα πετρελαίου σε κάθε σχολείο, εντός των ημερών. Ωστόσο, πρόβλημα με τη θέρμανση υπάρχει από χτες και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, που συστεγάζεται με το 8ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Γυμνάσιο (μια μικρή ποσότητα πετρελαίου μπήκε χτες και στη δική τους δεξαμενή), ενώ εάν δε βρεθεί σύντομα μια λύση για το θέμα, το ίδιο θα ισχύσει και για πολλά άλλα σχολεία του νησιού, οι μαθητές των οποίων με το κρύο να έχει γίνει λίγο πιο «τσουχτερό» τις τελευταίες ημέρες, θα βρεθούν να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Όπως γράφαμε χτες, το πετρέλαιο θέρμανσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης έχει τελειώσει ήδη από το Δεκέμβριο, κάτι που ισχύει και για το Δημοτικό Σχολείο της Αγιάσου, με τη νέα χρονιά να έχει βρει τους μαθητές χωρίς θέρμανση. Χτες, με απόφαση του Δήμου Λέσβου δόθηκε μια «προσωρινή» λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο Σχολεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Αικατερίνη Στρατάκη, υπήρξε υπόσχεση για το γέμισμα των δεξαμενών των δύο Σχολείων με 250 λίτρα στην καθεμία.

«Είναι ποσότητα που θα μας φτάσει για μία εβδομάδα», προσθέτει ωστόσο η κ. Στρατάκη. «Θα ανάβουμε τη θέρμανση για μια ώρα το πρωί και θα την κλείνουμε και πάλι…»

Τι γίνεται αλλού…
Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός για τον προμηθευτή πετρελαίου έχει ήδη γίνει εδώ και καιρό, ο ανάδοχος έχει βρεθεί, αλλά αναμένεται η έγκριση από το Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ήδη και άλλα σχολεία του νησιού.

Μεταξύ αυτών, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, που συστεγάζεται με το 8ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν χτες γονείς, στην κοινή δεξαμενή των σχολείων έχουν απομείνει μόνο 200 λίτρα πετρελαίου και το καλοριφέρ ανάβει μόνο μία ώρα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να κρυώνουν τα παιδιά. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που στεγάζει συνολικά 162 μαθητές και μαθήτριες και που σύντομα πρόκειται επίσης να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου, Κωνσταντίνα Λαχουρή, υπήρξε χτες ενημέρωση για το γέμισμα της κοινής δεξαμενής των τριών Σχολείων την επόμενη Τετάρτη, ωστόσο η ποσότητα και το κατά πόσο αυτή θα είναι επαρκής, είναι κάτι που παραμένει άγνωστο. Λίγο ωστόσο μετά την πρώτη μας επικοινωνία, ενημερωθήκαμε από την ίδια ότι μια μικρή ποσότητα πετρελαίου, η οποία θα φτάσει όμως μόνο για λίγες ημέρες, μπήκε ήδη από χτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey