1ο Βραβείο σε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό, για το Γυμνάσιο Αγιάσου

«Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!», σε ένα βίντεο 4΄

11/12/2013 - 16:08

Το 1ο βραβείο σε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τίτλο «Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!», απέσπασε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου.

Το 1ο βραβείο σε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τίτλο «Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!», απέσπασε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου. Συνολικά οκτώ μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου, με τη βοήθεια και του καθηγητή τους της Μουσικής, Στέλιου Λασκαρίδη, έφτιαξαν το δικό τους βίντεο κατά του καπνίσματος και τελικά απέσπασαν βραβείο μεταξύ γυμνασίων της χώρας που συμμετείχαν επίσης, το οποίο και θα παραλάβουν σήμερα στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Συνεδρίου.

Ο Διαγωνισμός με θέμα «Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!» είναι ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος που διοργάνωσαν φέτος για μαθητές όλης της χώρας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά οκτώ μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα για τα γυμνάσια και τελικά απέσπασαν το 1ο Βραβείο. Τι έκαναν τα παιδιά; Με τη βοήθεια και του καθηγητή τους της Μουσικής, Στέλιου Λασκαρίδη, έφτιαξαν ένα σύντομο βίντεο κατά του καπνίσματος.

«Τα παιδιά γύρισαν ένα μικρό βίντεο τεσσάρων λεπτών και το έστειλαν στο Διαγωνισμό», λέει στο «Ε» ο διευθυντής του Σχολείου, Γρηγόρης Αλεντάς. «Η δουλειά έγινε με τη βοήθεια του κ. Λασκαρίδη και τη συμμετοχή των παιδιών Μιχάλη Κουτσκουδή - Βουρλή, Ιωάννας Καρακωνσταντή, Μαρίας Κεφάλα, Ντόρις Ζεκιολάρι και Γιονίτα Ζεκιολάρι, Μιχάλη Κεφάλα, Μαρίας Ανδρεαδέλλη και Ραφαήλ Ανδρεαδέλλη και Μαρίας Πετινέλλη, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στην Αγιάσο, μέσα σε μία ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τη συγκεκριμένη δράση, έχουν υποβάλει προτάσεις πάνω από 85 σχολεία κι εμείς έχουμε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο.»

Η αυριανή βράβευση
Τα δύο πρώτα παιδιά, ο Μιχάλης Κουτσκουδής - Βουρλής και η Ιωάννα Καρακωνσταντή, που είναι και οι πρωταγωνιστές τού βίντεο, είναι κι αυτά που θα παρευρεθούν σήμερα στη βράβευση, αντιπροσωπεύοντας τους συμμαθητές τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Συνεδρίου που έχει ξεκινήσει από προχθές.

Τα παιδιά θα συνοδέψει η Αντιγόνη Παπαβασιλείου, βιολόγος του Σχολείου. Όλη την ημέρα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα παρουσιάζονται εργασίες σε σχέση με κάπνισμα, ενώ θα υπάρχει και «πλατφόρμα» από την οποία θα μπορεί κανείς να δει απ’ ευθείας την προβολή.

«Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη Εμμανουήλ Κράκαρη, τον υπάλληλο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κώστα Αθανασέλλη και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, που κίνησαν γρήγορα τις διαδικασίες, για να μπορέσουν να μετακινηθούν τα παιδιά στην Αθήνα», λέει ο κ. Αλεντάς.

«Τα παιδιά φεύγουν σήμερα για Αθήνα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη διάκριση της δουλειάς μας», δήλωσε από πλευράς του στο «Ε» ο κ. Λασκαρίδης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τη βράβευση των μαθητών μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα www.smokefreegreece.org/. Σημειώνεται ότι στην ίδια ιστοσελίδα η βράβευση θα προβληθεί ζωντανά αύριο. Το «Ε» θα έχει φωτογραφίες από τη βράβευση, καθώς και από την εργασία των μαθητών του Γυμνασίου Αγιάσου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey