Καταγγελία από το δήμαρχο Λήμνου

Εγκατάλειψη και στην Εκπαίδευση

04/12/2013 - 15:18

Σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας στη Λήμνο καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης στο νησί.

Σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας στη Λήμνο καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης στο νησί. Ενδεικτικά, ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής καταγγέλλει ότι για μία ακόμη χρονιά το ΕΠΑΛ Μούδρου βρίσκεται σε κατάληψη από τους μαθητές καθώς δεν έχουν καλυφθεί θέσεις βασικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά το Σχολείο να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Σ’ ό,τι αφορά στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και οι ελλείψεις ειδικοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία και να μην έχουν στελεχωθεί το ΚΕΔΥ και το Ειδικό Σχολείο.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πανεπιστημιακό Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, «παρά την εξαιρετική αξιολόγηση για την ακαδημαϊκή του επάρκεια, παραμένει χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα και χωρίς διοικητικό προσωπικό. Υπονομεύεται έτσι μία προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της τοπικής κοινωνίας που μέχρι σήμερα είχε δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου.

Τέλος, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο «να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της Εκπαίδευσης, παίρνοντας επιτέλους άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η εγκατάλειψη που βιώνει η Λήμνος σε όλους τους τομείς και ιδίως στην Παιδεία, την Υγεία και τις συγκοινωνίες, δεν μπορεί να συνεχισθεί.»

 

«Μαθητές εν δράσει» στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Ένα φωτεινό παράδειγμα εύρυθμης λειτουργίας σχολικής μονάδας δίνει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί συνέβαλαν στη διαγράμμιση και τον ευπρεπισμό του γηπέδου μπάσκετ και βόλλεϋ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του δαπέδου από το Δήμο Λήμνου.

«Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι εθελοντικά ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν τη διαγράμμιση του γηπέδου του Σχολείου τους», δήλωσε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Ο δήμαρχος αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για τη διαρκή βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών, οι οποίες στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, καθώς η χρηματοδότηση για συντηρήσεις σχολικών κτηρίων δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey