Απάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας

«Δεν έγινε… ακριβώς αυτό»

01/11/2013 - 13:21

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου όπου εκδηλώθηκε περιστατικό ενδοσχολικής βίας με θύμα 17χρονο μαθητή. Στο έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Σύλλογος Διδασκόντων αναφέρει ότι το συμβάν έγινε μόνο μία φορά και πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκαν, αλλά πως συνέβη «κάτι άλλο».

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου όπου εκδηλώθηκε περιστατικό ενδοσχολικής βίας με θύμα 17χρονο μαθητή. Στο έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Σύλλογος Διδασκόντων αναφέρει ότι το συμβάν έγινε μόνο μία φορά και πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκαν, αλλά πως συνέβη «κάτι άλλο».

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου υποστηρίζουν ότι οι συμμαθητές του 17χρονου τον ανάγκασαν να κατεβάσει τα παντελόνια του, μόνο. Αρνούνται ότι οι τέσσερις μαθητές ανάγκασαν τον πρώτο να κατεβάσει και το εσώρουχό του, υποχρεώνοντάς τον να προβεί σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου.

Στο ίδιο έγγραφο υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη σκηνή δε βιντεοσκοπήθηκε και ότι ουδέποτε κοινοποιήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στο σχολείο, αμέσως μόλις οι συγγενείς του 17χρονου πήγαν να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό, οι μαθητές-θύτες έσβησαν τα βίντεο.

Παράλληλα αναφέρεται ότι τιμωρήθηκαν προχτές με αποβολή πέντε, τεσσάρων, τριών και δύο ημερών οι τέσσερις μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, η διευθύντρια τούς είπε ότι δε θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στο σχολείο αν δεν έρθουν συνοδεία των γονιών τους. Αξίζει δε, να αναφέρουμε ότι η Εισαγγελία με έγγραφό της προς τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, επεσήμανε ότι σε περίπτωση που τους καταγγελθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό και δεν ενεργήσουν, θα υπάρξουν συνέπειες.

Σε αυτήν τη φάση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ψάχνει να βρει επιπλέον στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στοιχεία που θα βοηθήσουν ώστε να αποδειχθεί τι ακριβώς έγινε και να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από το όργανο αυτής σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας φέρουν ευθύνες.

Τουφεκιά στον αέρα;
Την ίδια στιγμή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έγγραφό της που κοινοποιεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει ότι έχει αναλάβει καθήκοντα συντονιστή Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και εκφοβισμού ο σχολικός σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Δ.Ε. Λέσβου, Μιχάλης Τσάκαλος. Μάλιστα σε αυτό σημειώνεται ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις σε επίπεδο περιφέρειας, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των δύσκολων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Παράλληλα, αναφέρεται ότι έχουν διοργανωθεί, το τρέχον έτος, δύο επιμορφωτικές ημερίδες με σχετικά θέματα, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Γεγονός είναι πάντως ότι περιστατικό ενδοσχολικής βίας, παρά τις όποιες ενέργειες που υποστηρίζει πως έκανε η Περιφερειακή Διεύθυνση, υπήρξε σε σχολείο της υπαίθρου. Παράλληλα, δε φαίνεται να υπήρξε κάποια παλαιότερη παρέμβαση από πλευράς καθηγητών δεδομένου ότι κάποια από τα παιδιά που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν απασχολήσει με τη συμπεριφορά τους και στο παρελθόν τη σχολική μονάδα.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση του περιστατικού από το «Ε», η μόνη επίσημη ανακοίνωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει να κάνει με τα σεμινάρια που διοργάνωσε για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, που όπως διαπιστώνεται δεν έχει αποδώσει καρπούς σε όλες τις σχολικές μονάδες. Από την άλλη, ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη, στάση που φαίνεται να υιοθετεί και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey