Αδελφικοί δεσμοί… επιτυχίας

«Ακτινογραφία» των Πανελλαδικών του 2013

31/08/2013 - 00:44

Ίσως για πρώτη φορά όλα τα τελευταία χρόνια, να υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις αδελφιών, εννιά συνολικά, μεταξύ των 617 μαθητών και μαθητριών της Λέσβου και της Λήμνου, που πέρασαν σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πετυχαίνοντας «οικογενειακώς» την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ, αποφοιτώντας είτε από το ίδιο, είτε από διαφορετικά σχολεία.

Ίσως για πρώτη φορά όλα τα τελευταία χρόνια, να υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις αδελφιών, εννιά συνολικά, μεταξύ των 617 μαθητών και μαθητριών της Λέσβου και της Λήμνου, που πέρασαν σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πετυχαίνοντας «οικογενειακώς» την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ, αποφοιτώντας είτε από το ίδιο, είτε από διαφορετικά σχολεία.

 

Το «Ε» στη φετινή «ακτινογραφία» μεταξύ των επιτυχόντων, εντοπίζει τις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά και τους αλλοδαπούς υποψηφίους που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και τους 119 εισακτέους απ' όλο το νομό που εισάγονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη φετινή ακτινογραφία δημοσιεύουμε και τη σειρά εισαγωγής των 150 μαθητών των Γενικών Λυκείων του Νομού, που είχαν πρωτεύσει στις τρεις κατευθύνσεις στις βαθμολογίες των Πανελλαδικών, καθώς και τα ονόματα των 30 μαθητών των ΕΠΑΛ του Νομού, που πέρασαν με καλή σειρά στις Σχολές και τα Τμήματα των ΑΕΙ της χώρας.

 

Και τρίδυμα!!!

Τρία είναι τα αδέρφια -και μάλιστα τρίδυμα- από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης, που εισάγονται μέσα σε μία χρονιά στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πρόκειται για τους Νικόλαο, Βασίλειο και Άγγελο - Παναγιώτη Βρουλιώτη, που περνούν αντίστοιχα στα Τμήματα Μαθηματικών της Αθήνας, Πληροφορικής κι Επικοινωνιών της Αθήνας και Πολιτιστικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας της Μυτιλήνης. «Εγώ πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου», λέει ο Νίκος Βρουλιώτης. «Ο Βασίλης πέρασε στην πρώτη του επιλογή και ο Άγγελος ήθελε Στρατιωτικές Σχολές και θα ξαναδώσει του χρόνου. Είμαστε πάντως πολύ χαρούμενοι που πήγαμε τόσο καλά».

Στο 3ο Λύκειο, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις «αδελφικών δεσμών επιτυχίας»: Πρόκειται για το Μιχαήλ - Μίμη και το Νικόλαο - Απόστολο Γαληνό, παιδιά του τέως βουλευτή Σπύρου Γαληνού, που περνούν αντίστοιχα στο Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.. Αδέλφια είναι και ο Μιχαήλ Σπυρόπουλος και η Κατερίνα Σπυροπούλου, που περνούν αντίστοιχα στα Τμήματα Ευελπίδων (ΣΣΕ) και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Αθήνας, καθώς και η Βασιλεία και Βικτώρια Ψωμαδέλλη, που περνούν στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών της Φλώρινας.

Ο Ιωάννης Αθηνιώτης, από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, πέρασε στο Τμήμα Νομικής της Κομοτηνής, ενώ ο αδερφός του, Νικόλαος, από το 5ο Λύκειο, πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Αθήνας.

Δύο ακόμη αδέρφια, αυτή τη φορά από διαφορετικά ωστόσο σχολεία, εισάγονται φέτος στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Αναστασίου από το Πειραματικό Λύκειο, που εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Αθήνας και τον Ευστράτιο Αναστασίου, από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, που εισάγεται στη Σχολή Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης «βγάζει» άλλα δύο αδέρφια, τη Μαρία και τη Θεοδοσία Ελευθερίου, που περνούν αντίστοιχα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το ΓΕΛ Ιππείου, τα αδέρφια Παναγιώτης και Ευστράτιος Ζητιανέλλης περνούν στη Σχολή Αστυφυλάκων και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στα Ιωάννινα, ενώ τέλος, από το ΓΕΛ Πλωμαρίου η Χριστίνα και η Δήμητρα Πρωτονοταρίου περνούν αντίστοιχα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης και στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου.

 

Επιτυχίες

Στην ίδια ακτινογραφία θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε επιτυχόντες που ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, στο 5ο Λύκειο, υπάρχει η επιβεβαίωση της παροιμίας το «μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά», με τον Μιχάλη Κατερνέλλη, γιο του λογιστή Λευτέρη Κατερνέλλη, που ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του πατέρα του, εισάγεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Αθήνας. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για την επιτυχία του, ενώ από το ΓΕΛ Άντισσας, η Ευτέρπη Σπανέλλη, εισακτέα από το πιο παραδοσιακό χωριό της Λέσβου, τη Βατούσα, περνά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Αθήνας. «Νιώθω περίεργα, αφού ήταν όνειρο από τη Β΄ Γυμνασίου και αφού πραγματοποιήθηκε μετά από τόσους κόπους, νιώθω ικανοποιημένη. Δεν περίμενα να περάσω Αθήνα, αλλά είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμένα». Σημειώνεται ότι η Ευτέρπη Σπανέλλη είναι απ’ τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων από χωριά της Λέσβου, που περνά στο συγκεκριμένο τμήμα.

 

Και αλλοδαποί επιτυχόντες

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των επιτυχόντων, είναι και αρκετοί μαθητές και μαθήτριες από άλλες χώρες, αρκετοί αλλοδαποί, που εισάγονται σε Τμήματα και Σχολές των ΑΕΙ.

Από το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης, η Χέλγκα Γκορρέγια εισάγεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Θεσσαλονίκης. Από το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης, η Τεοντόρα Βελίκοβα εισάγεται στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης, από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης ο Σέρτζιο Ρίρα εισάγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Αθήνας, από το ΓΕΛ Πλωμαρίου η Μέγκι Σπαχιού εισάγεται στη Σχολή Πλοιάρχων, ενώ από το ΓΕΛ Πέτρας η Ροβένα Ζιλί εισάγεται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας και ο Ράιαν Ρίτσαρντ Μπόσλυ στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου.

 

 

Πόσοι περνούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Από το σύνολο των εισαχθέντων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, συνολικά 119 μαθητές της Λέσβου και της Λήμνου εισάγονται σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που δημοσιεύουμε, στο Τμήμα Γεωγραφίας της Μυτιλήνης εισάγονται 15 άτομα, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Χίου εισάγονται 14 άτομα, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου εισάγονται τρία άτομα, στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας εισάγονται πέντε επιτυχόντες, ενώ στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Ρόδου, εισάγονται τρεις επιτυχόντες.

Άλλοι τέσσερις εισάγονται στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας της Μυτιλήνης, 15 στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, τρεις στο Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, τέσσερις στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Ρόδου και επτά στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών κι Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σάμου.

Στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου εισάγονται 12 παιδιά, στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Μυτιλήνης πέντε επιτυχόντες και τέλος, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας της Μυτιλήνης, εισάγονται 24 επιτυχόντες του νομού.

 

 

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

 «Η επιλογή τους, να είναι αντάξια των προσδοκιών τους»

 Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Η επιτυχία κάθε υποψηφίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και ελπίδας καθώς γνωρίζουμε καλά πόσα χρόνια μόχθου, μελέτης, αγωνίας και υπεράνθρωπων προσπαθειών απαιτούνται σε μια τέτοιας εμβέλειας εξεταστική διαδικασία. Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί αναμφισβήτητα μια νέα περίοδο στη ζωή τους με πλούσιες εμπειρίες αλλά, κυρίως, νέες ευκαιρίες ειδίκευσης και κατάρτισης. Ευχόμαστε η επιλογή που έκαναν οι μαθητές μας, να είναι αντάξια των προσδοκιών τους και η φοίτησή τους στη σχολή επιλογής τους, να τους δώσει τα εφόδια για καλύτερες μελλοντικές προοπτικές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey