Ο Νίκος Ζούρος στη συνάντηση των σχολείων που συνεργάζονται με την UNESCO

Σχολικές εκδρομές ποιότητας!

10/04/2013 - 15:33

Διάλεξη με θέμα «Γεωπάρκα UNESCO - Εκπαιδευτικές δράσεις για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων» πραγματοποίησε ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής Συνάντησης Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASP net) Περιφέρειας Αττικής.

Διάλεξη με θέμα «Γεωπάρκα UNESCO - Εκπαιδευτικές δράσεις για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων» πραγματοποίησε ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής Συνάντησης Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASP net) Περιφέρειας Αττικής, που οργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα.

Κατά τη διάλεξη ο κ. Ζούρος παρουσίασε φωτογραφικό υλικό και αναφέρθηκε στο γεωλογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του Γεωπάρκου Λέσβου και στις δυνατότητες υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα έκανε λόγο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως ανασκαφή και συντήρηση απολιθωμάτων, που υλοποιούνται στην προστατευόμενη περιοχή του απολιθωμένου δάσους, για τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τις δράσεις επιστημονικής ενημέρωσης και περιήγησης, το έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί, τις μουσειοσκευές, αλλά και για τις δυνατότητες επιστημονικής υποστήριξης στα σχολεία για την εκπόνηση εργασιών.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις φυσικές καταστροφές, με τίτλο «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται προσομοίωση καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και εκπαίδευση των μαθητών για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των σχολείων του δικτύου για τους φορείς που συνεργάζονται με την UNESCO, καθώς και η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργειες με τα συνεργαζόμενα σχολεία τής UNESCO.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey