Πέρασαν στις σχολές που ήθελαν, οι «πρώτοι των πρώτων»

Οι «άριστοι» που τα κατάφεραν

28/08/2012 - 15:44

Στις σχολές που επιθυμούσαν πέρασαν οι περισσότεροι από τους 12 μαθητές που αρίστευσαν και ήρθαν πρώτοι σε επίπεδο Νομού στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Χαμόγελα ικανοποίησης θα είχαμε λοιπόν χτες σε Λέσβο και Λήμνο, αφού οι «πρώτοι των πρώτων» δεν έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Στις σχολές που επιθυμούσαν πέρασαν οι περισσότεροι από τους 12 μαθητές που αρίστευσαν και ήρθαν πρώτοι σε επίπεδο Νομού στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Χαμόγελα ικανοποίησης θα είχαμε λοιπόν χτες σε Λέσβο και Λήμνο, αφού οι «πρώτοι των πρώτων» δεν έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στέλνουν τον πρώτο των πρώτων, Φώτη Καραμπλιά, μαθητή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα πέντε 20άρια που έγραψε στις εξετάσεις. Ήταν μια από τις σχολές που ήθελε ο Μυτιληνιός μαθητής και η χτεσινή ανακοίνωση των βάσεων τον επιβεβαίωσε.

Ο Χριστόφας Αλβανός, ο άριστος μαθητής τού ΓΕΛ Πολιχνίτου, περνά στο Οικονομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, αφού έχει επίσης να καμαρώνει για πέντε 20άρια στα γραπτά του.

Ο Νικόλαος Αθανασίου, από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, που ήθελε να γίνει μηχανικός ή μαθηματικός, περνά τελικά στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,

ενώ ο Στρατής Τριανταφύλλου, επίσης από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, εισάγεται στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας που επιθυμούσε.

Οι πόρτες της Νομικής Θεσσαλονίκης είναι ορθάνοιχτες για την Ελπίδα Κόβρα, από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης,

ενώ η Σωσσάνα - Ραφαηλία Καβούνη από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης εισάγεται στη σχολή που ήθελε και δεν είναι άλλη από την Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Αθήνας, που προτιμούσε άλλωστε από το αντίστοιχο Τμήμα της συμπρωτεύουσας.

Η συμμαθήτριά της από το ίδιο σχολείο, Σταυρίτσα - Ταξιαρχούλα Βαρβαρά, περνάει στη σχολή επιλογής της, που είναι η Στρατιωτική Ιατρική στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χριστόφορος Χαματζόλας, από το ΓΕΛ Καλλονής, περνά στην Ιατρική Αθήνας στην κατηγορία των πολυτέκνων

και η Άννα Κουτρουλή από το ίδιο Σχολείο, έχει τα μόρια για την Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, που ήταν η σχολή που ήθελε.

 

Λημνιές επιτυχίες…

Με επιτυχίες και οι Λημνιοί υποψήφιοι, με αρκετά υψηλά ποσοστά εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, δήλωναν χαρούμενοι μετά την ανακοίνωση των βάσεων χθες το πρωί. Οι μαθητές που έγραψαν και τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο νησί, εισήχθησαν στις σχολές προτίμησής τους.

Ο Φοίβος Καλογιάννης, από το Γενικό Λύκειο Μύρινας, εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ δήλωσε στο «Ε»: «Είμαι πολύ χαρούμενος και μαζί μου όλη η οικογένειά μου, γιατί κατάφερα να περάσω στη σχολή προτίμησής μου. Από δω και πέρα χρειάζεται να μελετήσω και να εργαστώ πολύ για να καταφέρω να πάρω το πτυχίο.»

Στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης εισήχθη η Γεωργία Μπουλώτη, από το Γενικό Λύκειο Μύρινας. Η κόρη του αντιδημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μπουλώτη δήλωσε «ικανοποιημένη, καθώς η σχολή που πέρασε ήταν κάτι που της άρεσε και ήταν η επιλογή της». «Έχω μια αγωνία για το ξεκίνημα, αλλά ελπίζω να τα πάω καλά», συμπληρώνει η ίδια.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Πάτρας πέρασε ο Γιώργος Χρυσάφης. Ο γιος του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου, Σάκη Χρυσάφη, ανέφερε: «Ήταν η πρώτη σχολή προτίμησής μου, είχα δηλώσει για Αθήνα πρώτα, αλλά τελικά πέρασα στην Πάτρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος και πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες που κατέβαλλα τόσα χρόνια. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός της ανόδου των βάσεων, γιατί αρχικά ακούγαμε ότι θα υπήρχε πτώση.»

Από το Γενικό Λύκειο Μύρινας εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ 54 υποψήφιοι, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey