586 χαμόγελα!

28/08/2012 - 15:32

Συνολικά 586 μαθητές του Νομού Λέσβου εισάγονται φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με μια εικόνα αντίστοιχα επιδόσεων των γενικών λυκείων της Λέσβου και της Λήμνου να είναι αρκετά ανεβασμένη σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς, οπότε και είχαν περάσει συνολικά 512 μαθητές.

Συνολικά 586 μαθητές του Νομού Λέσβου εισάγονται φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με μια εικόνα αντίστοιχα επιδόσεων των γενικών λυκείων της Λέσβου και της Λήμνου να είναι αρκετά ανεβασμένη σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς, οπότε και είχαν περάσει συνολικά 512 μαθητές. Τόσο οι επιτυχίες στην Ομάδα Α των ΕΠΑΛ, όσο και η εισαγωγή υποψηφίων με το 10%, είναι επίσης ανεβασμένες στο Νομό, κάτι που αποδεικνύει πως στο σύνολό τους οι υποψήφιοι - μαθητές και μη - τα πήγαν αρκετά καλύτερα από πέρυσι, αγγίζοντας συνολικό ποσοστό επιτυχίας 79%.

Πιο αναλυτικά, από τους 742 συνολικά μαθητές που έδιναν με την κατηγορία τού 90% (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι μαθητές της Ομάδας Β των ΕΠΑΛ), πέρασαν οι 586. Από αυτούς, οι 514 κατάγονται από τη Λέσβο και οι 72 από τη Λήμνο, έχοντας σημειώσει ποσοστό επιτυχίας 80,5% και 69% αντίστοιχα (τα περσινά ποσοστά επιτυχίας στα δύο νησιά ήταν 72% και 66%).

Συνολικά 79 υποψήφιοι του Νομού πέρασαν με την κατηγορία τού 10%, οι 15 από τους οποίους προέρχονται από τη Λήμνο και οι 64 από τη Λέσβο. Τέλος, συνολικά 76 μαθητές της Ομάδας Α των ΕΠΑΛ του Νομού εισάγονται φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τους 110 που συμμετείχαν συνολικά στις πανελλαδικές στη συγκεκριμένη Ομάδα.

Οι μαθητές που πέρασαν με το 10%, είναι περισσότεροι από πέρυσι, ενώ 87 είναι στο σύνολό τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ που σημείωσαν επιτυχία στην Ομάδα Α, από τους 280 που συμμετείχαν συνολικά στις εξετάσεις.
 
Τα σχολεία που πήγαν καλά
Ως προς τα σχολεία που σημείωσαν μεγάλο αριθμό επιτυχιών, τα στοιχεία που μπορέσαμε να έχουμε χτες ήταν (δεδομένου του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αποτελεσμάτων σε επίπεδο ποσοστών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αυτά που αφορούσαν στον αριθμό επιτυχόντων ανά σχολείο.

Οι περισσότερες επιτυχίες της Λέσβου σημειώθηκαν στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (77 εισακτέοι), ενώ ακολουθούν το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (66 εισακτέοι), το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης (51 εισακτέοι) και το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (49 εισακτέοι). Πολλές επιτυχίες είχαν επίσης το ΓΕΛ Καλλονής (39 εισακτέοι) και το ΓΕΛ Παμφίλων (37 εισακτέοι), ενώ και τα υπόλοιπα λύκεια της περιφέρειας του νησιού είχαν αρκετά καλά αποτελέσματα.


Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας: «Επιτυχία στα άκρα»

Σχολιάζοντας τις βάσεις και τις επιτυχίες του Νομού, όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και κοινοποιήθηκαν και στα σχολεία, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Βασίλης Κοντάρας, ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε γενική άνοδο στα ποσοστά επιτυχίας, τόσο στη Λέσβο όσο και στη Λήμνο, και φυσικά στο συνολικό ποσοστό, που από 71% πέρυσι, έφτασε φέτος το 79%. Αυτό σημαίνει ότι παρά τη δυσκολία των θεμάτων, ως Νομός έχουμε σημαντική άνοδο, που αγγίζει τις οκτώ μονάδες και πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, όπου από 62% πέρυσι, έφτασε φέτος το 69%. Είναι κάτι που το περιμέναμε, αφού φέτος είχαμε γενικά εξασθένηση της “μέσης” και ενίσχυση των “άκρων” στις βάσεις. Φαίνεται πως οι μαθητές μας στα δύσκολα καταφέρνουν να διακριθούν.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey