Το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης προσφέρει βοήθεια στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Συμπληρώνονται 765 μηχανογραφικά…

21/06/2012 - 14:44

Μέχρι και τις 5 Ιουλίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν συμπληρωμένα τα μηχανογραφικά τους δελτία οι 765 μαθητές του Νομού Λέσβου που πήραν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέχρι και τις 5 Ιουλίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν συμπληρωμένα τα μηχανογραφικά τους δελτία οι 765 μαθητές του Νομού Λέσβου που πήραν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Με ανακοίνωσή του, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Μυτιλήνης καλεί τους υποψηφίους της Λέσβου να αξιοποιήσουν τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές του υπηρεσίες για τις επιλογές που θα κάνουν, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα μια σειρά από διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά και σημαντικές ημερομηνίες που θα πρέπει να συγκρατήσουν, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα στη διαδικασία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εφαρμογής συμπλήρωσης και υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψήφιων μαθητών του Νομού έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τις 18 Ιουνίου. Ήδη πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τον κωδικό τους, ενώ από την ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα μέχρι και τις 5 Ιουλίου, θα μπορούν να συμπληρώνουν και να αποστέλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr/.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΕΣΥΠ, μέχρι και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να δημιουργήσουν μόνο πρόχειρο μηχανογραφικό, χωρίς τη δυνατότητα να το οριστικοποιήσουν. Η διαδικασία οριστικοποίησης θα ξεκινήσει από την ημέρα εκείνη και θα διαρκέσει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, και η εκτέλεσή της θα σημαίνει ότι ο υποψήφιος θα έχει επιλέξει οριστικά τις σχολές που επιθυμεί και θα είναι έτοιμος να υποβάλει το μηχανογραφικό του σε ειδική θέση στην πλατφόρμα. Μετά την οριστική υποβολή, δε θα μπορούν να διορθώσουν και να αλλάξουν το περιεχόμενό του.

Οι υποψήφιοι ανά κατεύθυνση
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο «Ε» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, συνολικά 765 μαθητές σε όλο το Νομό εκτελούν το διάστημα αυτό τα παραπάνω βήματα.

Από αυτούς, οι 661 αντιστοιχούν σε σχολεία της Λέσβου και οι 101 σε σχολεία της Λήμνου, ενώ μόλις τρεις, οι οποίοι εξετάστηκαν σε μαθήματα της Τεχνολογικές Κατεύθυνσης, προέρχονται από τον Άι-Στράτη.

Από τους υποψηφίους της Λέσβου, οι 284 έδωσαν στη Θεωρητική, οι 83 στη Θετική και οι 294 στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, ενώ για αυτούς της Λήμνου τα αντίστοιχα νούμερα είναι 39, 13 και 49. Στους παραπάνω υποψηφίους συμπεριλαμβάνονται και όσοι έδωσαν Πανελλαδικές στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο, καθώς και οι υποψήφιοι της ομάδας Β΄ των ΕΠΑΛ, που ανέρχονται σε οκτώ μαθητές.

Όλοι τους καλούνται τώρα να κάνουν σημαντικές για τη μετέπειτα πορεία τους επιλογές, συμπληρώνοντας όσο το δυνατό πιο συνειδητά και υπεύθυνα μπορούν το μηχανογραφικό τους. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει στη διάθεσή της στοιχεία για το πόσοι έχουν συμπληρώσει ήδη τα μηχανογραφικά τους, καθώς η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται στις σχολικές μονάδες.

Το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης, ωστόσο, καλεί τους υποψηφίους της Λέσβου να κάνουν χρήση των εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών του, που συνδυάζουν ιεράρχηση των προσωπικών τους προτιμήσεων και ενημέρωση για τις σχολές, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τη δυναμική τους στην αγορά εργασίας, ώστε να έχουν επιτυχημένες επιλογές.

Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης (Βουρνάζων 10, Πλατεία Αλυσίδας), στα τηλέφωνα 22510 40588 και 22510 46385.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey