Άρχισε η διαδικασία απόκτησης κωδικού ασφαλείας από τους υποψήφιους μαθητές της Λέσβου

1.056 παιδιά σε αντίστροφη μέτρηση

12/05/2012 - 13:32

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών της Λέσβου και της Λήμνου, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών της Λέσβου και της Λήμνου, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Έως και την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαΐου θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο και θα υποβάλουν τον Ιούνιο το οριστικό μηχανογραφικό τους. Συνολικά στο Νομό «ετοιμάζονται» 1.056 μαθητές γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ.

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έχουν αποκτήσει βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ κατά τα δύο προηγούμενα έτη και που διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να αποκτήσουν από τα λύκειά τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους και οι μαθητές που θέλουν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές και οι οποίοι εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άλλα κοινωνικά κριτήρια, υποψήφιοι εκκλησιαστικών λυκείων και Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας). Προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα αποκτήσουν κι αυτοί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Οι υποψήφιοι του Νομού
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, ο αριθμός των εν δυνάμει υποψηφίων της Λέσβου, της Λήμνου και του Άι-Στράτη φτάνει φέτος τους 1.056 μαθητές συνολικά.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα γενικά λύκεια της Λέσβου φτάνουν τους 656, αυτοί της Λήμνου και του Άι-Στράτη τους 90, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ είναι 280 και 30.

Όπως εξήγησε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, υπάρχει και η κατηγορία τού 10%, που όμως θα φανεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών, καθώς και αυτή τού 3%, που αφορά στους «αδικημένους» μαθητές ειδικών κατηγοριών της περσινής Γ΄ λυκείου των τριών νησιών, οι οποίοι, λόγω της προϋπόθεσης της διοικητικής περιφέρειας που ίσχυσε πέρυσι, δεν μπόρεσαν να δώσουν εξετάσεις για σχολές εκτός περιφέρειας Λέσβου. Όλοι οι μαθητές ειδικών κατηγοριών που φοιτούν στη φετινή Γ΄ λυκείου, θα διαγωνιστούν κανονικά για όλες τις σχολές και τα τμήματα της χώρας, όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους.

Τον Ιούνιο τα οριστικά
Μέσα στον Ιούνιο και έχοντας πλέον τον κωδικό τους, όλοι οι μαθητές θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://exams.minedu.gov.gr να επεξεργάζονται και να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους δελτίο, που θα πρέπει να κατατεθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Στην ίδια διεύθυνση, οι μαθητές θα βρίσκουν και αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμους συνδέσμους, στατιστικά εισακτέων, καθώς και απαντήσεις σε διάφορες συχνές ερωτήσεις που αφορούν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Κοντά τους θα βρίσκονται συνεχώς, μέχρι και την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, οι διευθυντές των λυκείων και όσοι καθηγητές είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση και την παροχή κάθε βοήθειας προς τους υποψηφίους. Οι μαθητές, πάντως, μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους από οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης στο διαδίκτυο και όχι απαραίτητα μέσω της σχολικής μονάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey