Για εξαντλητικούς ελέγχους και διπλάσιους στον αριθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα κάνει λόγο η ΑΣΠΙΔΑ

Στοχοποίηση της εστίασης με εξαντλητικούς κορονοελεγχους

25/10/2021 - 09:29 Ενημερώθηκε 25/10/2021 - 11:35

Για στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάνει λόγο ο Σύλλογος Ιδιοκτητών καφενείων, καφετεριών & κέντρων ψυχαγωγίας & εστίασης Μυτιλήνης Ασπίδα. Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του κάνει λόγω για εξαντλητικά πρόστιμα που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την λειτουργία ενός μαγαζιού, στο οποίο ο ιδιοκτήτης έχει κληθεί να κάνει τον ρόλο ελεγκτή.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό σε μαγαζί στην Γέρα είχε μπει καταλάθος πρόστιμο σε ιδιοκτήτη. Τότε όπως είχε ανακοινωθεί σε δελτίο Τύπου της Αστυνομιας σημειωνόταν ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου διαπιστώθηκε εσφαλμένη εφαρμογή της νομοθεσίας σε πρόστιμο που επιβλήθηκε για την μη τήρηση μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιού.

Η ανακοίνωση

Ο κλάδος της εστίασης όπως και οι περισσότεροι κλάδοι έχουν πληγεί από τον κορονοϊο.

Όμως η εστίαση 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, έχοντας αποδείξει ότι δεν ήταν ο κύριος λόγος μετάδοσης του κορονοϊου μετά από 6 μήνες που ήταν κλειστή (10πλάσια περίπου αύξηση), συνεχίζετε να στοχοποιείται και να χρησιμοποιείται.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σαν μόνιμος εγκληματίας ή παράνομος που πρέπει να αποδείξει κάθε μέρα την αθωότητα του. Ειδικότερα στο νησί μας ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός, οι έλεγχοι είναι διπλάσιοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, κάνοντας μας να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το μαγαζί μας, στον φόβο ενός εξαντλητικού προστίματος.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ βάζοντας τους καταστηματάρχες να γίνουν μοχλός πίεσης για τον εμβολιασμό, κάνοντας τους ελεγκτές προς τους πελάτες, φίλους, συγγενείς και διαχωρίζοντας τους. Σε όλους τους κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να εισέρχονται με rapid test. Η εστίαση αποτελεί την εξαίρεση με αποτέλεσμα πάνω από το 50% του ηλικιακού της πελατολογίου να μην μπορεί να εισέλθει στα μαγαζιά μας, ενώ ταυτόχρονα οι αυξήσεις σε ενέργειας, πρώτων υλών κ.α. είναι ασταμάτητες και σύντομα θα καλεστούμε να επιστρέψουμε επιστρεπτέες χωρίς καμία στήριξη για την ζημία του 2021 και του χειμώνα που είναι μπροστά μας.

Ο Σύλλογος μας εξ’ αρχής ήταν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όχι του διαχωρισμού.

ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν δικαίωμα να μπουν στο κατάστημα μας. 

Δεν είμαστε υγειονομικοί, χωροφύλακες, λογιστές, δικηγόροι ή οτιδήποτε άλλο. 

ΕΙΜΑΣΤΕ και ζητάμε να είμαστε ΜΟΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey