Μέχρι τον Οκτώβριο η υποβολή αιτήσεων των επενδυτικών σχεδίων

O αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Χριστόφας O αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Χριστόφας Φωτογραφία Αρχείου

Προκηρύχθηκε ο Νέος Αναπτυξιακός για Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα

04/08/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 04/08/2022 - 12:51

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Χριστόφας  ανακοινώνουν ότι εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι αιτήσεις των επενδυτικών σχεδίων υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που περιέχει την  «Προκήρυξη καθεστώτος ενισχύσεων "Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα" του αναπτυξιακού νόμου 4887/2022».
Για την υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα», το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:
α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,
β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).
Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω του Ο.Π.Σ. – Αv (https://opsan.mindev.gov.gr).

Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν στη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα  Ευανθία Πίτικα υπεύθυνη στο Τμήμα Τεκμηρίωσης και Αξιολόγησης Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού [Τηλ: 2251023201Ι email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey