Το αίτημα Ανδριώτη μετά το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Μήθυμνας

«Να δημιουργηθεί γραφείο Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο»

28/11/2022 - 11:30

Την επανεξέταση του ενδεχομένου δημιουργίας ενός γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αθανάσιος Ανδριώτης.

«Οι κάτοικοι έχουν εμπιστευτεί και στηρίξει την Εθνική Τράπεζα ως μοναδική στην περιοχή σε πλήθος προϊόντων της, οπότε αφού το κλείσιμο του καταστήματος επιβλήθηκε στην περιοχή ως αμετάκλητη απόφαση θα θέλαμε την επανεξέταση του θέματος και πιθανώς τη δημιουργία τουλάχιστον ενός γραφείου συναλλαγών ώστε οι πολίτες να τυγχάνουν μιας καλύτερης εξυπηρέτησης και να διατηρήσουν την καλή σχέση που είχαν χτίσει με τη Τράπεζα» σημειώνει στο σχετικό αίτημα.

Η επιχειρηματολογία

Ο κ. Ανδριώτης επικαλείται μία σειρά από επιχειρήματα προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά του.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι το Τραπεζικό κατάστημα της Μήθυμνας που έκλεισε στις 18 Νοεμβρίου 2022 εξυπηρετούσε όλη την Βόρεια Περιφέρεια του νησιού καλύπτοντας εκτός από Μόλυβο τα χωριά Συκαμινέα, Σκάλα Συκαμινέας, Άργενο, Λεπέτυμνο, Βαφειό, Πέτρα, Σκουτάρο, Στύψη, Λαφιώνα, Υψηλομέτωπο, Πετρί, Άναξο και άλλα που βρίσκονται σε ακτίνα 30χλμ. Μάλιστα σημειώνει ότι τα πρώτα προβλήματα είναι ήδη εμφανη.

Στην επιχειρηματολογία του ο κ. Ανδριώτης μνημονεύει ότι η περιοχή της Μήθυμνας είναι η πλέον τουριστική του νησιού, με εκατοντάδες επιχειρήσεις που υποδέχονται ετησίως χιλιάδες τουρίστες, οπότε, όπως σημειώνει, η τραπεζική παρουσία είναι επιτακτική.

Επιπλέον αναφέρει ότι η περιοχή θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από το ATM. Ωστόσο επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι (αλλά και νεότεροι που δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την ηλεκτρονική τραπεζική) και κατά συνέπεια δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις ηλεκτρονικές διαδικασίες τόσο των εισπράξεων όσο και των πληρωμών. Ακόμη αναφέρει ότι για όλους τους κατοίκους επαγγελματίες /μισθωτούς /συνταξιούχους /τουρίστες η μετακίνηση προς το πλησιέστερο κατάστημα απόσταση 25κμ-50κμ ανάλογα την κοινότητα διαμονής είναι απαγορευτική όχι μόνο λόγω κόστους μεταφοράς αλλά και χρόνου.

 «Είναι ιδιαιτέρως λυπηρό ακριτικές περιοχές που αμφισβητούνται καθημερινά από επιθετικότατους γείτονες να αποψιλώνονται και να αποκλείονται από βασικές παροχές, δημιουργώντας στους κατοίκους αισθήματα εγκατάλειψης και υποβάθμισης. Ελπίζουμε να συνεκτιμηθούν οι ανωτέρω λόγοι και να έχουμε σύντομα μια θετική εξέλιξη στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» αναφέρει καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Ανδριώτης.

 

Οι αποδέκτες

Ο κ. Ανδριώτης αποστέλλει το αίτημα αυτό στην Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά, τον πρόεδρο του ΔΣ Γκίκα Χαρδούβελλη και την ΣΥΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα κοινοποιεί την επιστολή του στους Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτές Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, Ιωάννη Μπουρνού και Μαρία Κομνηνάκα, ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Ιάσονα Πιπίνη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και Αντιδημάρχους Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή – Μαριόλα, Κωνσταντίνο Πάππο, Ασανούλα Κοκκινέλλη – Γιαννή, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, Ευστράτιο Γελαγώτη, Γενικό Γραμματέα Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρη Χατζηκομνηνό, προέδρους της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, Γεώργιο Σαρόγλου, Βασίλειο Τερζή, Θεμιστοκλή Καμένο, Χάρη Παλαιοπάνη, Χαράλαμπο Καραβασίλη, Νικόλαο Δρακούλα και Νικόλαο Κουνιάρη κά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey