Αυξημένη επιβατική κίνηση έξι βδομάδες μόνο …

Μουδιασμένοι από τα αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων οι επαγγελματίες του τουρισμού

30/08/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 30/08/2022 - 16:30

Μουδιασμένοι είναι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σε ότι έχει να κάνει με την ακτοπλοϊκή κίνηση που σημειώθηκε το καλοκαίρι που εκπνέει σε λίγες ημέρες, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα στοιχεία δεν αγγίζουν τα επίπεδα του 2019. Στην μετά πανδημίας περίοδο το επιθυμητό θα ήταν τα νούμερα αυτά να ξεπεράσουν τα στοιχεία του τελευταίου έτους σύγκρισης. Η καθήλωσή τους, που θέλει τον άξονα των μετρήσεων να ακολουθεί καθοδική πορεία κάνει τους πράκτορες να επιμένουν στην μεθοδευμένη προβολή της Λέσβου για ακόμη μία φορά.

Από 20 Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου παρατηρήθηκε αυξημένη τουριστική κίνηση με μεγάλη πληρότητα στα πλοία. Ήρθαν αρκετοί Έλληνες στο νησί την δεδομένη χρονική περίοδο αλλά ο στόχος ήταν η συγκεκριμένη κίνηση να καταγράφεται και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Από την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα πέφτει αυτή η κινητικότητα σταδιακά.  

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, σε δήλωσή του στο «Ε» τόνισε ότι η τουριστική κίνηση άργησε να ανέβει. «Ενώ παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση τον Ιούνιο που μας ενθάρρυνε, ακολούθησε πτώση και αυξημένη κίνηση από τα μέσα Ιουλίου και μετά».

Ολοκληρωμένη εικόνα ως προς την ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να έχει διαμορφωθεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Χατζηκυριάκος: «Δεν είναι ευχαριστημένοι οι επαγγελματίες του τουρισμού»

Σχολιάζοντας τα δεδομένα ο κ. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού μετά την περίοδο της πανδημίας δεν είναι ευχαριστημένοι από τα οικονομικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου επισημαίνοντας ότι «Τα εισοδήματα των επαγγελματιών του τουρισμού δεν φτάνουν να βγάλουν τον χειμώνα».

Για άλλη μία φορά τόνισε ότι πρέπει να γίνει μεθοδευμένη προβολή του νησιού προς την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. «Το νησί δεν φαίνεται προς τα έξω. Κάποιοι δεν το έχουν καν στην επιλογή τους και κάποιοι διατηρούν στην σκέψη τους ακόμη και σήμερα τις εικόνες του μεταναστευτικού. Δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα».

Απογοήτευση και στην κρουαζιέρα

Σε ότι έχει να κάνει με την κρουαζιέρα και εκεί η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική όπως υπογραμμίζει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. Αυτό γιατί 10 περίπου κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης και τα μισά σχεδόν από αυτά είχαν μικρή χωρητικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό που αποβιβάστηκε στην Λέσβο. Εμφανώς δυσαρεστημένος ο κ. Πίκουλος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του παρατηρώντας τα δεδομένα που καταγράφονται σε άλλα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, στον τομέα αυτό.

Ενημερωτικά σε ότι έχει να κάνει με την κρουαζιέρα αναμένονται ακόμη δύο πλοία τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο η προσέγγιση και η αποβίβαση των επιβατών θα είναι συνάρτηση των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν.

Ο Σεπτέμβριος πρόκειται να φέρει αλλαγές στα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα αναμένεται να διαμορφωθεί όπως πέρυσι, δηλαδή η σύνδεση με  Πειραιά θα είναι καθημερινή εκτός Σαββάτου, ενώ θα υπάρχουν ένα δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη και ένα για Καβάλα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey