Η απάντηση της ΝΕΛ

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάταξης»

05/01/2017 - 15:29

Στημένη υπόθεση είναι οι πλειστηριασμοί που γίνονται για τα πλοία της ΝΕΛ, για ευτελή ποσά. Αυτό ισχυρίζεται η πλευρά της εταιρείας, που απαντά στα όσα γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα emprosnet.gr και την εφημερίδα «Εμπρός». Ειδικότερα, η διοίκηση της ΝΕΛ υποστηρίζει πως τέτοιες προσπάθειες για να βγουν τα πλοία της εταιρείας σε πλειστηριασμό, έχουν γίνει πολλές φορές, ωστόσο καμία από αυτές δεν είχε τύχη. Τόσο γιατί πρόκειται για ευτελή ποσά, όσο και γιατί επί των πλοίων της εταιρείας υπάρχουν εγγεγραμμένες υποθήκες από τράπεζες και άλλους πιστωτές που προηγούνται όσων είναι επισπεύδοντες τους πλειστηριασμούς.

 

Στημένη υπόθεση είναι οι πλειστηριασμοί που γίνονται για τα πλοία της ΝΕΛ, για ευτελή ποσά. Αυτό ισχυρίζεται η πλευρά της εταιρείας, που απαντά στα όσα γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα emprosnet.gr και την εφημερίδα «Εμπρός». Βλέπε το άρθρο θα είναι το 2017, η τελευταία χρονιά για την ΝΕΛ; Ειδικότερα, η διοίκηση της ΝΕΛ υποστηρίζει πως τέτοιες προσπάθειες για να βγουν τα πλοία της εταιρείας σε πλειστηριασμό, έχουν γίνει πολλές φορές, ωστόσο καμία από αυτές δεν είχε τύχη. Τόσο γιατί πρόκειται για ευτελή ποσά, όσο και γιατί επί των πλοίων της εταιρείας υπάρχουν εγγεγραμμένες υποθήκες από τράπεζες και άλλους πιστωτές που προηγούνται όσων είναι επισπεύδοντες τους πλειστηριασμούς.

Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει πως πίσω από τέτοιες ενέργειες βρίσκονται κύκλοι που επιδιώκουν την παραπέρα απαξίωση της ΝΕΛ και την εντέλει οριστική κατάρρευση της.

Μια άλλη εκδοχή, πάντα κατά την άποψη της ΝΕΛ, είναι πως οι προσπάθειες να βγουν πλοία της σε πλειστηριασμό, είναι αποτέλεσμα νομικών ενεργειών που κάνουν δικηγόροι πρώην εργαζομένων της εταιρείας. Κατά την εταιρεία πρόκειται για εργαζόμενους που ενώ έχουν εξοφληθεί πλήρως, συνεχίζουν να εμφανίζουν απαιτήσεις, μετά από προτροπή των νομικών συμβούλων τους. Η ΝΕΛ εκτιμά πως οι προσπάθειες αυτές είναι άνευ ουσίας και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν έσοδα στους δικηγόρους που κινούν τις διαδικασίες.

Η παραπάνω θέση της ΝΕΛ έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη σε προηγούμενα ρεπορτάζ του «Ε» για το θέμα αυτό. Επιπλέον στα ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε για τον πλειστηριασμό του «Αίολος Κεντέρης 1», τονίσαμε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός.

Επιπρόσθετα η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι δεν έχει σταματήσει, κι ούτε πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες ανάταξης της ΝΕΛ.

Η διοίκηση πάντως, δεν τοποθετήθηκε για την αποκάλυψη μας, αναφορικά με τον κίνδυνο να καταγγελθεί η συμφωνία εξυγίανσης από την Συνεταιριστική Τράπεζα. Ζήτημα που, κατά την άποψη μας, είναι ο μεγαλύτερος άμεσος κίνδυνος για την εταιρεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey