Η κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς εταιρείας λαϊκής βάσης είχε ξεκινήσει (φωτό)

Η γενική συνέλευση της ΝΕΛ το 2006

30/12/2016 - 00:25

Ψάχνοντας το προσωπικό αρχείο φωτογραφιών έπεσα πάνω σε ένα φάκελο με τις φωτογραφίες από την γενική συνέλευση της ΝΕΛ στις 5 Ιουλίου 2006. Ήταν μια από τις τελευταίες συνελεύσεις που έγινε στο σαλόνι του «Ταξιάρχης». Ισχυρός άνδρας της εταιρείας ήταν ο Απόστολος Βεντούρης ο οποίος είχε αποκτήσει το πακέτο μετοχών της ΑΝΕΚ. Η οικονομική κατάσταση της ΝΕΛ ήδη ήταν δύσκολη. Το μονοπώλιο της ΝΕΛ στην κύρια γραμμή του βορείου Αιγαίου (Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη) είχε σπάσει. Η πίεση από τις ανταγωνίστριες εταιρείες ήταν ήδη πολύ μεγάλη. Ωστόσο κανείς στην Μυτιλήνη δεν μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Ψάχνοντας το προσωπικό αρχείο φωτογραφιών έπεσα πάνω σε ένα φάκελο με τις φωτογραφίες από την γενική συνέλευση της ΝΕΛ στις 5 Ιουλίου 2006. Ήταν μια από τις τελευταίες συνελεύσεις που έγινε στο σαλόνι του «Ταξιάρχη». Ισχυρός άνδρας της εταιρείας ήταν ο Απόστολος Βεντούρης ο οποίος είχε αποκτήσει το πακέτο μετοχών της ΑΝΕΚ. Η οικονομική κατάσταση της ΝΕΛ ήδη ήταν δύσκολη. Το μονοπώλιο της ΝΕΛ στην κύρια γραμμή του βορείου Αιγαίου (Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη) είχε σπάσει. Η πίεση από τις ανταγωνίστριες εταιρείες ήταν ήδη πολύ μεγάλη. Ωστόσο κανείς στην Μυτιλήνη δεν μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Εκείνη την εποχή, εκατοντάδες κάτοικοι της Λέσβου αλλά και Λέσβιοι συντοπίτες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, άρχισαν να διαπιστώνουν ότι το κομπόδεμα που είχαν επενδύσει στις μετοχές της ΝΕΛ είχε χάσει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του. Κανείς τους δεν φανταζόταν ότι το κομπόδεμα θα εξανεμιστεί λίγα χρόνια αργότερα.

Ο μπουφές ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια η εταιρεία να διατηρήσει την καλή εικόνα που είχε στην κοινωνία της Λέσβου. Ωστόσο η μικρή συμμετοχή μετόχων ήταν μια πολύ σημαντική ένδειξη κάμψης.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης, για το τυπικό του πράγματος έγινα δύο συνελεύσεις, ο κ. Βεντούρης ανακοίνωση ότι ξεκινάει δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποζημιωθεί η ΝΕΛ από τα Γαλλικά ναυπηγεία που κατασκεύασαν τα πλοία της σειράς Αίολος. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey