Ένα πλοίο «κόσμημα» για το βόρειο Αιγαίο

Η ξενάγηση στο «Νήσος Σάμος» εντυπωσιάζει

14/10/2016 - 23:37

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 9.30 το πρωί βρεθήκαμε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 10.00 το πρωί είχαμε ραντεβού με τον καπετάνιο του «Νήσος Σάμος» για μια ξενάγηση στο πλοίο. Λίγο πριν επιβιβαστούμε, συναντήσαμε φίλους που είχαν ταξιδέψει από τον Πειραιά.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 9.30 το πρωί βρεθήκαμε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 10.00 το πρωί είχαμε ραντεβού με τον καπετάνιο του «Νήσος Σάμος» για μια ξενάγηση στο πλοίο. Λίγο πριν επιβιβαστούμε, συναντήσαμε φίλους που είχαν ταξιδέψει από τον Πειραιά. Τα σχόλιά τους για το πλοίο και το πλήρωμα ήταν εγκωμιαστικά. «Το πλοίο είναι πεντακάθαρο, οι καμπίνες του μεγάλες και άνετες. Φαίνεται ότι είναι καινούριο. Οι ναυτικοί μάς βοηθούσαν να κατεβάσουμε τις βαλίτσες, ιδιαίτερη φροντίδα έδειχναν για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι». Αργότερα ο καπετάνιος Γιώργος Αρβανίτης μάς εξηγεί ότι δική του φιλοσοφία είναι να δίνει πρώτη προτεραιότητα στον επιβάτη και την εξυπηρέτησή του. Κι αυτό το πνεύμα το έχει περάσει στο πλήρωμά του.

Στις 10.00 ακριβώς από το πλοίο έχουν βγει επιβάτες και οχήματα. Ανεβαίνουμε στον καταπέλτη και ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στο γκαράζ του πλοίου. Πραγματικό «γήπεδο», δεν υπάρχει ούτε μια κολόνα που να κόβει το πλοίο στη μέση. Τέτοια γκαράζ τα χαίρονται οι φορτηγατζήδες. Αυτό το «γήπεδο» χωράει 750 οχήματα. Στην είσοδο για τους επιβάτες ενημερώνουμε το ναύτη που έχει βάρδια για το ραντεβού μας. Ανεβαίνουμε από την ηλεκτρική σκάλα στο χώρο υποδοχής.

Άνετοι και ευχάριστοι χώροι 

Μας υποδέχεται ο προϊστάμενος αρχιθαλαμηπόλος Στυλιανός Τζώρτζης μαζί με τον ύπαρχο του πλοίου Νίκο Βαβάτσικο. Και οι δύο είναι πολύ εξυπηρετικοί. Την ίδια ώρα στο πλοίο συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού. Ο κ. Τζώρζης είναι η ψυχή του πλοίου, γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια που μας ενδιαφέρει για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Την ώρα που περιδιαβαίνουμε τα σαλόνια του πλοίου, μας ενημερώνει ότι το πλοίο διαθέτει 673 αεροπορικά καθίσματα, 335 πολυθρόνες, 243 θέσεις καναπέ, 158 καρέκλες. Όλα μαζί είναι 1.409. Στα εξωτερικά καταστρώματα υπάρχουν 681 καθίσματα, από τα οποία τα 88 σε καναπέδες. Γενικό σύνολο 2.474 καθίσματα. Το πρωτόκολλο του πλοίου προβλέπει ότι μπορεί να μεταφέρει 2.210 επιβάτες. Το πλοίο έχει 110 άνετες καμπίνες, σε αυτές υπάρχουν 384 κρεβάτια. Οι λουξ καμπίνες του πλοίου είναι 22 με 44 κρεβάτια. 

Τα αεροπορικά καθίσματα είναι μεγάλα και άνετα. Το ίδιο άνετα είναι και τα σαλόνια του πλοίου. Τα χαρούμενα χρώματα και τα τοπία από νησιά του Αιγαίου στις ταπετσαρίες κάνουν ακόμη πιο ευχάριστους τους εσωτερικούς χώρους. Σύγχρονα και με φιλική εξυπηρέτηση όλα τα μπαρ του πλοίου. Ο κ. Τζώρτζης περηφανεύεται για τα παγωτά και το frozen yogurt (παγωμένο γιαούρτι) του πλοίου. 

Υπόσχεται ένα ενδιαφέρον ταξίδι 

Δεν θα λέγαμε με τίποτα πως πρόκειται για ένα υπερπολυτελές πλοίο, είναι όμως φανερό ότι στο πλοίο έγινε πολύ σοβαρή επένδυση. Ακόμη και στα εξωτερικά καταστρώματα του πλοίου τα καθίσματα και οι καναπέδες είναι πολύ άνετοι και κυρίως όλα είναι πεντακάθαρα. Σίγουρα το «Νήσος Σάμος» μπορεί να εξασφαλίσει ένα άνετο και ενδιαφέρον ταξίδι σε κάθε επιβάτη. Το εστιατόριο self service έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 130 άτομα ταυτόχρονα.

Στο σαλόνι για τους επιβάτες που έχουν πάρει καμπίνα συναντήσαμε τον καπετάνιο Γιώργο Αρβανίτη για την προγραμματισμένη συνέντευξη. Λίγο αργότερα η ξενάγησή μας συνεχίζεται στις καμπίνες του πλοίου, αρχικά στις λουξ. Όποιος βρεθεί σε μια από αυτές σίγουρα θα απολαύσει το ταξίδι και πιθανότατα θα στενοχωρηθεί όταν θα έρθει η ώρα της αποβίβασής του. Όμως επιμένουμε να δούμε τις τετράκλινες καμπίνες, αυτές που συνήθως προτιμούν οι επιβάτες των πλοίων. Διαπιστώνουμε ότι είναι ασυνήθιστα άνετες.

Και ανοιχτά καταστρώματα

Η ξενάγηση τελείωσε και πίνουμε ένα σύντομο καφέ με τον προϊστάμενο αρχιθαλαμηπόλο Στυλιανό Τζώρτζη. Μας αποκαλύπτει ένα ακόμη από τα «μυστικά» του πλοίου. Το «Νήσος Σάμος», λέει, έχει ανοιχτά καταστρώματα, που είναι πιο ευχάριστα για τους επιβάτες που θέλουν να χαρούν το ξημέρωμα ή το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Επίσης, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην πλώρη του πλοίου και να χαρούν τη θέα από αυτήν τη μεριά. Μόλις σε δύο πλοία υπάρχει αυτή η δυνατότητα τώρα πια, στο «Νήσος Σάμος» και στο «Νήσος Ρόδος», όπως τονίζει ο κ. Τζώρτζης. 

Συνοπτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου είναι μήκος 193 μέτρα, πλάτος 29,40 μέτρα, ταχύτητα 21,5 κόμβοι, ενώ μπορεί να μεταφέρει 750 οχήματα και 2.210 επιβάτες.

ΦΩΤΟ: Σταμάτης Γιαννάκης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey