Την Κυριακή οι εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ

Οι γεωτεχνικοί μπροστά στην κάλπη

31/10/2014 - 21:55

Την Κυριακή στις 8 το πρωί ανοίγει η κάλπη για την εκλογή νέων οργάνων στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και θα κλείσει με τη δύση του ηλίου. Κάλπες για την ανάδειξη της τοπικής διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου έχουν στηθεί στις έδρες των πέντε νομών και οι γεωτεχνικοί που κατοικούν στα άλλα νησιά του Αιγαίου, θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Την Κυριακή στις 8 το πρωί ανοίγει η κάλπη για την εκλογή νέων οργάνων στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και θα κλείσει με τη δύση του ηλίου. Κάλπες για την ανάδειξη της τοπικής διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου έχουν στηθεί στις έδρες των πέντε νομών και οι γεωτεχνικοί που κατοικούν στα άλλα νησιά του Αιγαίου, θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Τα ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ψήφο των γεωτεχνικών του Αιγαίου για την τοπική Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.), είναι πέντε και πρόκειται για τα «Ακομμάτιστο ΓΕΩΤΕΕ», «Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών», «Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου», «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» και «Πανεπιστημονική (Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) - Συνεργαζόμενοι». Η Δ.Ε. είναι 11μελής και οι γεωτεχνικοί έχουν τη δυνατότητα να βάλουν σταυρό σε τέσσερις γεωπόνους, δύο κτηνιάτρους, δύο δασολόγους, δύο γεωλόγους και έναν ιχθυολόγο. Στη Μυτιλήνη η κάλπη θα στηθεί στα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος.

Το «Ακομμάτιστο ΓΕΩΤΕΕ» στη διακήρυξή του αναφέρει πως δεν έχει καμμία πολιτική δέσμευση και μόνος του στόχος είναι να στηρίξει τα συμφέροντα των γεωτεχνικών, του ΓΕΩΤΕΕ και του αγροτικού κόσμου. Μοναδική υποψήφια στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι η γεωπόνος Βάσω Γκαδρή.

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών» εκφράζει το χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.). Από το Νομό Λέσβου συμμετέχει ο γεωπόνος Βασίλης Γάλλος, ο οποίος σημειώνει: «Στην σημερινή εποχή χρειαζόμαστε ένα εργατικό κίνημα όχι απλής διαμαρτυρίας και αναμονής κάποιας κοινοβουλευτικής αλλαγής.

Χρειαζόμαστε ένα κίνημα που θα αντιμάχεται την κυρίαρχη πολιτική από τη σκοπιά της συνολικής ανατροπής της. Ένα κίνημα ικανό να αντιπαρατεθεί και να είναι νικηφόρο στην αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική. Η ΚΑΠ είναι ένας μηχανισμός τής Ε.Ε. που οδήγησε σε μείωση του αγροτικού πληθυσμού, ερημοποίηση των χωριών και συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της και για έξοδο από την Ε.Ε..»

Ο γεωπόνος Γιώργος Λαγουτάρης, που είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Γεωτεχνικής Ενότητας Αιγαίου», αναφερόμενος στους στόχους του συνδυασμού σημειώνει: «Στόχος μας είναι η αντιστροφή της πορείας απαξίωσης του ΓΕΩΤΕΕ, γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Είναι πιο σημαντική από ποτέ η εκλογή ενός δραστήριου Δ.Σ. και σε κάθε παράρτημα δραστήριας διοικούσας επιτροπής, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις ή διενέξεις, που θα δραστηριοποιηθεί, θα αναδείξει την ανάγκη του επιστημονικού ρόλου των γεωτεχνικών στην κοινωνία, παρακινώντας τη δραστηριοποίηση των μελών και θέτοντας την επίλυση των προβλημάτων στη σωστή τους βάση.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιγαίου έχει έναν επιπλέον σημαντικό ρόλο, αυτόν της ανάδειξης της νησιωτικότητας».
Ο γεωπόνος Παναγιώτης Κατσαβέλης, μέλος της απερχόμενης Δ.Ε., είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο».

Χθες το μεσημέρι σε δήλωσή του στο «Ε» υπογράμμισε: «Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα ΓΕΩΤΕΕ ανοιχτό σε όλους τους συναδέλφους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και δημόσιους υπαλλήλους. Επιδιώκουμε να αναβαθμιστεί η παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα των νησιών του Αιγαίου. Θέλουμε το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ στο Αιγαίο να είναι κοντά στους αγρότες, τους γεωτεχνικούς και όλους τους τοπικούς φορείς».

Η «Πανεπιστημονική (Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) - Συνεργαζόμενοι», που εκφράζει τους γεωτεχνικούς τού Κ.Κ.Ε., στη διακήρυξή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η συγκρότηση εκείνης της κοινωνικής συμμαχίας που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο και την εξουσία του, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό του την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.

Για να μπουν τα μέσα παραγωγής, η επιστήμη και τεχνολογία στην εξυπηρέτηση των ολοένα και αυξανόμενων λαϊκών αναγκών και όχι για την κερδοφορία. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση της κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στάση και η πρακτική της στο ΓΕΩΤΕΕ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey