Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αγωνία για τη δακοκτονία

17/07/2013 - 15:09

Έως την Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση για το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Ε» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης.

Έως την Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση για το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Ε» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης.

Χθες Τρίτη εξετάσθηκε το αίτημα ανάκλησης που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ουσιαστικά απαγόρευσε την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «Δόμηση» για το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας.

Η Περιφέρεια είχε ορίσει συνήγορο το δικηγόρο Αθηνών Γρηγόρη Μέντη, ο οποίος ανέπτυξε τα επιχειρήματα της Περιφέρειας. Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε και η εταιρεία Viopsek ΕΠΕ, η οποία ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της Περιφέρειας, για τους ίδιους λόγους που είχε καταθέσει ένσταση και στο προηγούμενο στάδιο εξέτασης της σύμβασης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπάρχει αισιοδοξία πως το θέμα θα κλείσει σύντομα και μάλιστα χωρίς να καθυστερήσει περαιτέρω η καταπολέμηση του δάκου.

Η χθεσινή συνεδρίαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου λίγο έλλειψε να αναβληθεί λόγω της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Όμως τελικά δεν απείργησε η γραμματέας του και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν έβδομο στην ημερήσια διάταξη.

Οι δύο πλευρές έχουν τη δυνατότητα μέσα στις δύο επόμενες ημέρες να καταθέσουν όσα έγραφα θεωρούν αναγκαία για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους ή τους ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey