Ενθουσιασμένη ομάδα Ολλανδών τουριστών που επισκέφτηκε τη Λέσβο

Με γεύσεις από το νησί

25/05/2012 - 15:21

Μια ομάδα οκτώ επισκεπτών από την Ολλανδία υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο νησί το ζευγάρι τουριστικών πρακτόρων Εντ και Τζοάννα Πίρμπουμ, που λειτουργούν την εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού «LopenOpLesbos».

Μια ομάδα οκτώ επισκεπτών από την Ολλανδία υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο νησί το ζευγάρι τουριστικών πρακτόρων Εντ και Τζοάννα Πίρμπουμ, που λειτουργούν την εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού «LopenOpLesbos». Επισκεπτών που, πέρα από το ενδιαφέρον τους για τη λεσβιακή φύση, παρακινήθηκαν και από τη θέλησή τους να μάθουν για την τοπική κουζίνα.

Όλα τα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων ένας 80χρονος βιολόγος και δύο μάγειρες, έχουν μεγάλη εμπειρία από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ορισμένοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα πάνω από 30 φορές, ωστόσο όλοι συμφώνησαν πως η Λέσβος, με τα καταπράσινα βουνά, τα φυτά, τα βότανα και τα λουλούδια της, ήταν μια αποκάλυψη γι’ αυτούς.

Δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα
Κατά την παραμονή τους, οι Ολλανδοί τουρίστες δοκίμασαν όσο πιο πολλές ιδιαίτερες γεύσεις της τοπικής κουζίνας μπόρεσαν, όλες παρασκευασμένες από μάγειρες και μαγείρισσες διαφορετικών χωριών, όπως η Σκάλα Συκαμνιάς, η Σκάλα Πολιχνίτου, το Σκαμνιούδι, οι Ταξιάρχες κ.λπ..

Εκτός αυτού, επισκέφτηκαν τρία εργαστήρια μαγειρικής που διαχειρίζονται τοπικοί «ειδήμονες» της κουζίνας, άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, που ετοίμασαν παραδοσιακά πιάτα για τους επισκέπτες, όπως κάνουν εδώ και χρόνια στο νησί. Με τις οδηγίες τους, οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση έμαθαν πώς να ετοιμάζουν χταπόδι με σάλτσα κρασιού, γεμιστούς κολοκυθοανθούς, ντολμάδες και πατατοκεφτέδες.

Μάθημα μαγειρικής σε τοπική ταβέρνα του νησιού

Από τα γεύματα δεν έλειψαν φυσικά και τα τοπικά κρασιά, όπως ο «Μεθυμναίος Οίνος», το «Δάφνις και Χλόη» και το «Μάκαρα», καθώς και το μυτιληνιό ούζο.

Μέσα στις μέρες της διαμονής τους, οι οκτώ Ολλανδοί επισκέφτηκαν επίσης διάφορους ελαιοπαραγωγούς, δοκίμασαν διαφορετικά ελαιόλαδα, βρέθηκαν σε γυναικείους συνεταιρισμούς, μια τυροκομική επιχείρηση και το εργοστάσιο ούζου «Πιτσιλαδή».

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τού «LopenOpLesbos», με την αποχώρησή τους όλοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και πολύ εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν και γεύτηκαν στη Λέσβο και αποκάλυψαν πως η επιστροφή τους κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον είναι σίγουρη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey