6.000 πρόβατα στη Λιβύη!

Εξαγωγές ζωντανών ζώων από Λέσβο και Λήμνο

23/05/2012 - 15:54

Την Κυριακή το βράδυ αναχώρησε από το λιμάνι της Πέτρας το πλοίο «Lady Azza», μεταφέροντας ζωντανά ζώα για την Τρίπολη της Λιβύης. Με το πλοίο μεταφέρθηκαν 6.000 πρόβατα, κριάρια και αρνιά, που αγόρασε από τη Λέσβο και τη Λήμνο Αιγύπτιος έμπορος κρέατος.

Την Κυριακή το βράδυ αναχώρησε από το λιμάνι της Πέτρας το πλοίο «Lady Azza», μεταφέροντας ζωντανά ζώα για την Τρίπολη της Λιβύης. Με το πλοίο μεταφέρθηκαν 6.000 πρόβατα, κριάρια και αρνιά, που αγόρασε από τη Λέσβο και τη Λήμνο Αιγύπτιος έμπορος κρέατος. Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Λέσβου, Λευτέρης Μανδάνης, μαζί με το πλοίο είχε έρθει στη Λέσβο και κτηνίατρος, που έλεγχε τα ζώα που αγοράζονταν από τους κτηνοτρόφους της Λέσβου.

Κατά κύριο λόγο αγοράστηκαν μεγαλόσωμα ζώα με μπόλικο λίπος, καθώς έτσι προτιμούν το πρόβειο κρέας στη Λιβύη και γενικά στις αραβικές χώρες. Πουλήθηκε μεγάλος αριθμός προβάτων μεγάλης ηλικίας, κριάρια, αλλά και αρνιά χόρτου που δεν είχαν πουληθεί την περίοδο του Πάσχα.

Η τιμή στην οποία πουλήθηκαν τα πρόβατα, κυμαινόταν μεταξύ 40 και 50 ευρώ ανά ζώο, ανάλογα με το βάρος τους και την ηλικία τους. Τα καλά αρνιά πουλήθηκαν έως και 80 ευρώ το ένα.

Κατά την εκτίμηση του προέδρου της ΟΑΣ Λέσβου, για τα καλά αρνιά η τιμή έφθασε στα 5,50 ευρώ το κιλό κρέατος.
«Ήταν μια θετική ενέργεια, που σίγουρα αποσυμφόρησε τη Λέσβο από το πλεονάζον ζωικό κεφάλαιο και ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί, διότι οι ντόπιοι έμποροι δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο αριθμό ζώων αυτή την εποχή και σε αυτές τις τιμές, καθώς η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη στην εγχώρια αγορά», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Μανδάνης.

«Συμπλήρωση…»
Ο διευθυντής Κτηνιατρικής Λέσβου, Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, μας είπε ότι «για να συμπληρωθεί η ποσότητα των ζώων που ήθελε ο Αιγύπτιος έμπορος, ήρθαν πάνω από 500 πρόβατα και αρνιά από τη Λήμνο».

Το πλοίο «Lady Azza» έχει πέντε καταστρώματα κατάλληλα διαμορφωμένα για τη μεταφορά ζώων. «Οι κτηνοτρόφοι του νησιού πληρώθηκαν τοις μετρητοίς και θα πάρουν μια σημαντική οικονομική ανάσα, σε μια περίοδο που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό», κατέληξε ο κ. Μανδάνης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγωγή προβάτων προς άμεση σφαγή και στο Λίβανο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey