Βραβευμένα προϊόντα της επιχείρησης «Limnos Shop by Kimonas»

Τέσσερα χρυσά βραβεία κοινού!

18/05/2012 - 14:56

Τέσσερα χρυσά βραβεία κοινού απέσπασε η μυτιληνιά επιχείρηση «Limnos Shop by Kimonas», στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Τέσσερα χρυσά βραβεία κοινού απέσπασε η μυτιληνιά επιχείρηση «Limnos Shop by Kimonas», στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο. Συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο κοινού πήραν το ψωμί ολικής αλέσεως της επιχείρησης που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αλεύρι ολικής αλέσεως της ποικιλίας «Μαυραγάνη», παραγόμενο στη Λήμνο, το λαδοτύρι Μυτιλήνης, τα κουλουράκια λαδιού και οι κουραμπιέδες αμυγδάλου.

Η επιχείρηση συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο, παρουσιάζοντας τα προϊόντα που παράγει και στα οποία χρησιμοποιεί ελαιόλαδο.

Αλλά, όπως είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Γιώργος Σαξιώνης, μιλώντας στο «Ε», «δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύονται τα προϊόντα μας. Έχουμε σειρά διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φιλοσοφία της επιχείρησής μας στηρίζεται στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων με αγνά υλικά από τα νησιά μας, όπως είναι το αλεύρι από σιτάρι της ποικιλίας “Μαυραγάνη” της Λήμνου και το λάδι της Μυτιλήνης.».

«Ξεχωριστά προϊόντα»
«Αυτός ο συνδυασμός», συνέχισε ο κ. Σαξιώνης, «κάνει τα προϊόντα μας ξεχωριστά. Ακόμη πρέπει να σας πω», τόνισε, «ότι στο πλαίσιο της έκθεσης είχαμε πολλές παραγγελίες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ντουμπάι και την Κίνα.»

Και στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, με το Νίκο Κατσαρό, πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ και αυστηρό κριτή των καλών προϊόντων

Το «Limnos Shop by Kimonas» είναι η εμπορική ονομασία της επιχείρησης αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και catering «Κίμωνας», που δραστηριοποιείται στη Λέσβο και τη Λήμνο. Ιδρυτής της επιχείρησης είναι ο Γιώργος Σαξιώνης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα της Αθήνας. Από μικρή ηλικία, όμως, μυήθηκε στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής δίπλα στο θείο του, μαθαίνοντας πολίτικες και μικρασιάτικες συνταγές. Αργότερα δούλεψε σε πολλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Όταν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Λήμνο, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί μόνιμα. Έτσι δημιούργησε το πρώτο κατάστημά του, ζαχαροπλαστείο, πιτσαρία και καφετέρια.

Με το πέρασμα των χρόνων, η επιχείρηση μεγάλωσε και για να καλυφθούν οι ανάγκες της, δημιουργήθηκε εργαστήριο παραγωγής των προϊόντων στη θέση «Πεντάδα» της Λήμνου.

Αργότερα, άρχισε να κάνει εξαγωγές στη Λέσβο. Η ανάπτυξη κατέστησε απαραίτητη τη δημιουργία δικών της μονάδων και στο νησί της Λέσβου.

Το 1999 μεταφέρθηκε στην Καλλονή σε ένα υποκατάστημα-εργαστήριο, για καλύτερη και πιο άμεση παράδοση προϊόντων, ενώ το 2002 άνοιξε το πρώτο αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο λιανικής πώλησης και ακολούθησαν άλλα δύο στην πόλη της Μυτιλήνης.

«Χρόνια τώρα», καταλήγει ο κ. Σαξιώνης, «δουλεύουμε με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση του πελάτη. Κι ο πελάτης μάς ανταποδίδει αυτή την προσπάθειά μας. Με τη φιλική του διάθεση, αλλά και τα βραβεία κοινού, όπως αυτά που “κερδίσαμε” στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey