«Παράθυρο» στις Βρυξέλλες

01/07/2012 - 05:56
Τη συνεργασία των τοπικών φορέων ζητά η ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα, προκειμένου και τα τοπικά προϊόντα του Νομού Λέσβου κι ολόκληρης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση αφιέρωμα στα πιστοποιημένα είδη στις Βρυξέλλες.
Έκθεση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ προγραμματίζει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα

Τη συνεργασία των τοπικών φορέων ζητά η ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα, προκειμένου και τα τοπικά προϊόντα του Νομού Λέσβου κι ολόκληρης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση αφιέρωμα στα πιστοποιημένα είδη, που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.


Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσο Καλογρίδη, η ευρωβουλευτής αναφέρει πως προγραμματίζει έκθεση-παρουσίαση ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απ’ τις 19 έως τις 23 Μαρτίου, με στόχο την προβολή της πλούσιας, καινοτόμου και ποιοτικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
«Πιστεύω ότι η παρουσίαση αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θ’ απευθύνεται σ’ ένα ποιοτικό κοινό όπως αυτό των μελών και υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των άλλων κοινοτικών οργάνων», σημειώνει η κ. Κράτσα, αναφέροντας πως ο στόχος είναι διπλός, αφενός να προβληθούν οι δυνατότητες των ελληνικών περιφερειών και αφετέρου «να ευαισθητοποιηθούν οι νομοθέτες και πολιτικοί παράγοντες της Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης προβολής των ειδικών προϊόντων μας».
Η κ. Κράτσα ενδεικτικά αναφέρει κάποια προϊόντα της περιοχής, όπως το καλαθάκι Λήμνου, το λαδοτύρι Μυτιλήνης, το κασέρι Λέσβου, και ζητά απ’ τον κ. Καλογρίδη όποια ακόμη είδη εκτιμά το Επιμελητήριο πως πρέπει να έχουν ιδιαίτερη θέση, να φιλοξενηθούν στην έκθεση, συνοδευμένα και με σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.
Στην ίδια επιστολή προς τον κ. Καλογρίδη αναφέρεται πως έχει ενημερωθεί και ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής και του έχει ζητηθεί η συνεργασία και συμπαράσταση. Τέλος, μαζί με την πρόσκληση να εκπροσωπηθούν και οι παραγωγικοί φορείς στην έκθεση, η ευρωβουλευτής σημειώνει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συνεννόηση ώστε τα προϊόντα να είναι στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey