Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, την προηγούμενη Πέμπτη, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα για το β΄ τρίμηνο του 2010, που ανέρχεται στο 11,8%, επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με τον πιο δραματικό τρόπο τις ανησυχίες που έχουν πολλά στελέχη του κόμματος.
- Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, την προηγούμενη Πέμπτη, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα για το β΄ τρίμηνο του 2010, που ανέρχεται στο 11,8%, επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με τον πιο δραματικό τρόπο τις ανησυχίες που έχουν πολλά στελέχη του κόμματος. Όπως τόνισε δε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, «σε μια περίοδο, που χαρακτηρίζεται από την εποχικότητα της απασχόλησης, η ανεργία - για πρώτη φορά - αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Προμηνύεται, δραματική αύξησή της τους επόμενους μήνες. Μπροστά σε αυτήν τη δυσοίωνη πραγματικότητα, η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με “πλαφόν” και “διαπιστώσεις”. Απαιτούνται άμεσα πολιτικές που, σήμερα, απουσιάζουν.».
- Την ίδια μέρα, την προηγούμενη Πέμπτη, παρουσιάστηκε και η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση. H έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την πρόταση της Συνομοσπονδίας για ένα μείγμα Οικονομικής Πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ενίσχυση και διεύρυνση των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα τοποθετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω από τις αγορές και τα κέρδη.
Ένα απ’ τα πιο σημαντικά συμπεράσματα της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕ για το 2010 επισημαίνει ότι «τα κύρια χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης και ύφεσης στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το δημόσιο έλλειμμα, το δημόσιο χρέος και το εξωτερικό έλλειμμα. Επιπλέον είναι η έντονη ανισοκατανομή του εισοδήματος, η υψηλή ανεργία, η τεχνολογική και καινοτομική υποβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας και η απαξίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.
… θέση ΑΣΕΠ
- Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2009 (ΦΕΚ 457/29.12.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 177 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) σε φορείς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τα αποτελέσματα έχουν καταχωρηθτεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
- Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2010 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό, 18 θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων κατηγοριών Πανεπιστημιακής (Π.Ε.), Τεχνολογικής (Τ.Ε.) και Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης στη Βουλή των Ελλήνων. Οι θέσεις ανά κλάδο-ειδικότητα έχουν ως εξής:
- Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), εννέα θέσεις.
- Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τρεις θέσεις.
- Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), έξι θέσεις.
Οι υποψήφιοι πρέπει:
1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ν.2431/1996) με τους περιορισμούς του άρθρου 1, παρ. 1 αυτού.
2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1989 οι υποψήφιοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε..
3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του κλάδου τους. Άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα υποβληθούν σε ειδικό τρόπο εξέτασης κατά τον ίδιο χρόνο, στα ίδια θέματα και με το ίδιο πρόγραμμα, με το οποίο θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των λοιπών υποψηφίων, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που ορίζονται στο Κεφάλαιο Ε΄ (Ενότητα: Αιτήσεις για Ειδική Εξέταση).
4. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού ούτε κατά το χρόνο λήξης προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού.
5. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
6. Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών.