Διαγωνισμός από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δύο δικαστικοί επιμελητές στη Μυτιλήνη

06/05/2014 - 17:01

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα καλύψει δύο κενές θέσεις στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και πέντε συνολικά θέσεις στο Βόρειο Αιγαίο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα καλύψει δύο κενές θέσεις στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και πέντε συνολικά θέσεις στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου στο κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.

Οι θέσεις για την Περιφέρεια Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκάνησου και Λαμίας είναι συνολικά 44, εκ των οποίων δύο για το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, δύο για το Πρωτοδικείο Σάμου και μία για το Πρωτοδικείο Χίου.

Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 τού Ν. 2318/1995 και τη με αριθ. 39782/1997 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1974 έως και 1992.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στο γραμματέα του πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο 20 ημέρες πριν από το διαγωνισμό, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση, για την περιφέρεια μόνο του πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου συλλόγου.

Στην αίτηση αυτή επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Πιστοποιητικό του οικείου συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση.
- Τίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου από το νόμο και, για ασκούμενους εγγεγραμμένους πριν από τις 8/5/2012, τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής ή ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από το νόμο).
- Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στο διαγωνισμό.
- Απόδειξη καταβολής ποσού 50  ευρώ ως εξέταστρα. Οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται γραπτώς: α) στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και την Πολιτική Δικονομία, β) στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία, γ) στον Αστικό Κώδικα και το Εμπορικό Δίκαιο.

Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψηφίους όλης της χώρας και διατυπώνονται από την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή που συνεδριάζει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιτυχόντες θεωρούνται κατά σειρά επιτυχίας τόσοι όσες είναι και οι κενές οργανικές θέσεις που αναφέρονται στην παρούσα απόφαση, εφόσον έχουν συγκεντρώσει τελικό γενικό βαθμό τουλάχιστον πέντε, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 10 τού Ν. 2318/1995.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για τον καθορισμό της σειράς των ισοβαθμούντων διενεργείται κλήρωση από την οικεία εξεταστική επιτροπή, σε δημόσια συνεδρίαση.

Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν κύκλο επιμορφωτικών διαδικασιών (σεμιναρίων). Για το σκοπό αυτό, πρέπει να απευθυνθούν στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος (Καρόλου 28, Τ.Κ. 10437 - Αθήνα, τηλ. 210 3307127 και fax 210 3306109), η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδια να καθορίσει τις λεπτομέρειες και τον τόπο όπου θα λάβουν χώρα οι ως άνω επιμορφωτικές διαδικασίες.

Όσοι αποφοιτήσουν, υποχρεούνται, μέσα σε προθεσμία 40 ημερών από τη χορήγηση της βεβαίωσης παρακολούθησης των σεμιναρίων, να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αίτηση διορισμού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey