Αιτήσεις μέχρι την άλλη Πέμπτη για την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας

41 κενές θέσεις αγροτικών γιατρών

14/01/2014 - 14:24

Ίσως τις περισσότερες από κάθε άλλο νομό κενές θέσεις αγροτικών γιατρών να τις εμφανίζει η Λέσβος, που με την προκήρυξη για τις κενές και κενούμενες θέσεις κέντρων υγείας-περιφερειακών ιατρείων και πλοίων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ζητά να καλύψει 41 συνολικά θέσεις.

Ίσως τις περισσότερες από κάθε άλλο νομό κενές θέσεις αγροτικών γιατρών να τις εμφανίζει η Λέσβος, που με την προκήρυξη για τις κενές και κενούμενες θέσεις κέντρων υγείας-περιφερειακών ιατρείων και πλοίων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ζητά να καλύψει 41 συνολικά θέσεις. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 23 Ιανουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι απευθύνουν τις αιτήσεις κεντρικά στο Υπουργείο Υγείας (Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π. - Τμήμα Γ΄, Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 10187), είτε ταχυδρομικώς είτε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier).

Η κάλυψη των κενών θέσεων μπορεί να γίνει από α) γενικούς γιατρούς, β) γιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου, γ) γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου με θητεία. Ιατρός «με θητεία» θεωρείται αυτός που έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου και επιθυμεί να υποβάλει αίτηση προκειμένου να τοποθετηθεί σε ιατρείο για δεύτερη, τρίτη φορά κ.ο.κ.. Οι γιατροί με θητεία μπορούν να διεκδικούν θέσεις εφόσον έχουν αναμονή για ειδικότητα για χρονικό διάστημα πλέον του έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ενώ δεν έχουν υποχρέωση προεκπαίδευσης.

Οι κενές θέσεις αφορούν σε 30 ιατρεία τα οποία έχουν μείνει κενά από προηγούμενες προκηρύξεις και είναι: δύο στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, τρεις στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, δύο στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, δύο στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου, δύο στο Περιφερειακό Ιατρείο Παμφίλων (για πλοίο), δύο στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου, δύο στο Περιφερειακό Ιατρείο Βρίσας και από μία στα Περιφερειακά Ιατρεία Μούδρου, Κοντοπουλίου, Πορτιανού, Άγρας, Κάπης, Σκουτάρου, Μήθυμνας, Συκαμνιάς, Παλαιοχωρίου, Ακρασίου, Βατούσας, Ερεσού, Σιγρίου, Μεσοτόπου και Βασιλικών.

Ομοίως κενά είναι τα Περιφερειακά Ιατρεία Ατσικής, Κλειούς, Ανεμότιας, Αγίας Παρασκευής, Ιππείου, Σκοπέλου και του αεροδρομίου Μυτιλήνης, τρεις θέσεις στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και μία θέση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Σημειώνεται πως απ’ τις 41 συνολικά κενές θέσεις, οι 13 μπορούν να καλυφθούν από γιατρούς με θητεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey