Σε 470, από 566, μειώνονται οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λέσβου μετά την ανακατανομή τής ΚΕΔΕ

Αρχή με 205 προσλήψεις

24/09/2013 - 16:51

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινά η διαδικασία για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του οποίου και με διαδικασία που θα υλοποιηθεί απ’ τον ΟΑΕΔ, θα προσληφθούν πενταμηνίτες στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχύσουν μια σειρά από καίριες δημοτικές λειτουργίες.

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινά η διαδικασία για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω του οποίου και με διαδικασία που θα υλοποιηθεί απ’ τον ΟΑΕΔ, θα προσληφθούν πενταμηνίτες στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχύσουν μια σειρά από καίριες δημοτικές λειτουργίες. Η αρχή θα γίνει με 205 συμβασιούχους στην κατηγορία των Γενικών Καθηκόντων, αν και συνολικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος Λέσβου, φαίνεται να μειώνεται ο αριθμός των απασχολουμένων οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του, σε 470 από 566 που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Ο Δημήτρης Βουνάτσος ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση (πάντα άτυπα, αφού δεν έχει υπάρξει σχετικό έγγραφο έως τώρα) που είχε ο Δήμος Λέσβου από κεντρικούς φορείς, μετά την ανακατανομή την οποία εισηγήθηκε η ΚΕΔΕ, διαφοροποιείται η αρχική έγκριση για την κάλυψη 566 θέσεων. Με τα νέα δεδομένα, ο Δήμος θα προσλάβει 470 συμβασιούχους και μάλιστα δεν έχει γίνει σαφές σε πόσες φάσεις θα γίνει η πρόσληψη.

«Η εμπειρία και απ’ την προηγούμενη φορά δείχνει πως μας εξυπηρετεί καλύτερα αυτός ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων να μην προσληφθεί σε μία φάση, αλλά σταδιακά, σε δύο για παράδειγμα», υποστήριξε ο δήμαρχος, που είχε προηγουμένως ενημερωθεί για τις πληροφορίες που θέλουν τις επόμενες μέρες να ξεκινά η διαδικασία για περίπου 8.000 προσλήψεις, στο σύνολο των 50.000 που προβλέπει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Τι θέσεις θα καλυφθούν
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες και σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχουν γίνει απ’ τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να ξεκινήσει η διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας τού ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για την κάλυψη πανελλαδικώς 8.826 θέσεων στην Κοινωφελή Εργασία. Απ’ την πρώτη αυτή κατανομή θέσεων, ο Δήμος Λέσβου φέρεται να προσλαμβάνει άμεσα 205 απασχολουμένους Γενικών Καθηκόντων.

«Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι πως το 10% του συνόλου των προσληφθέντων θα είναι ειδίκευσης στην Πληροφορική», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως οι 47 αυτοί εργαζόμενοι, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί μείωσης του συνολικού αριθμού, θα μοιραστούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και στις 13, προκειμένου να ενισχύσουν τις διοικητικές και οικονομικές τους υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο κ. Βουνάτσος, εκτός των διοικητικών υπαλλήλων, ο Δήμος Λέσβου ευελπιστεί να ενισχυθεί και για την κάλυψη βασικών λειτουργιών του, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.λπ.), η καθαριότητα και τα αναγκαία έργα (βαψίματα, συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων και σχολείων, πλακοστρώσεις, μικροπαρεμβάσεις, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες) που μπορούν να γίνουν με αυτεπιστασία.

 

Γενικών Καθηκόντων και ειδικότητες
Τι θέσεις ζητά ο Δήμος Λέσβου

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανάγκες αυτές, έχουν υποβληθεί και τα αντίστοιχα αιτήματα για προσωπικό, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει εικόνα απ’ την πλευρά του Υπουργείου για τις θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο που έχει ήδη ή θα εγκριθεί να καλυφθούν.

Για παράδειγμα, όπως μας είπε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό Ιατρείο και γενικά τις δομές που υπάγονται στους τομείς ευθύνης της, έχει υποβληθεί αίτημα για 31 συνολικά συμβασιούχους, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι Πληροφορικής, από ένας στις κατηγορίες Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε.. Ακόμη έχει αιτηθεί την κάλυψη των εξής θέσεων: μίας Π.Ε. Ψυχολόγων, δύο Τ.Ε. Φυσικοθεραπευτών, 10 Δ.Ε. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, έξι Τ.Ε. Νοσηλευτών, οκτώ Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων και μίας Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών.

Αναλόγως, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Αυτεπιστασίας, Δημήτρης Μουτζούρης, έχει αίτημα για την κάλυψη 80 θέσεων, κυρίως εργατών αλλά και ειδικευμένου προσωπικού για τα έργα αυτεπιστασίας και αρκετές ακόμη θέσεις αφορούν στη στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, σημείωσε πως ο Δήμος Λέσβου στο αρχικό του αίτημα στα τέλη Ιουλίου για την Κοινωφελή Εργασία, ζήτησε 450 θέσεις Γενικών Καθηκόντων Υ.Ε., καθώς και 116 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

«Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη σαφή ενημέρωση, παρά τις προσπάθειες και τη συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα και τους αρμόδιους φορείς, για το ποιες θέσεις θα εγκριθούν, ούτε για το συνολικό αριθμό τους. Πιστεύουμε όμως ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ενισχυθούμε με 205 άτομα Γενικών Καθηκόντων, και σε επόμενη φάση και με άλλο προσωπικό, για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το Δήμο και υπηρεσίες χρήσιμες για τους δημότες», ανέφερε ο κ. Κουνιαρέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey