«Άνοιξαν» 10.000 επιδοτούμενες θέσεις στον τουρισμό για νέους έως 29 ετών

300 στο Βόρειο Αιγαίο

14/05/2013 - 16:37

Μετά τη δημιουργία θέσεων στον πολιτισμό και τη ναυτιλία, ξεκινά άμεσα και επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση στον τουρισμό.

Μετά τη δημιουργία θέσεων στον πολιτισμό και τη ναυτιλία, ξεκινά άμεσα και επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση στον τουρισμό. Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις 10.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στην ειδική δράση υποβοήθησης 45.000 νέων, ηλικίας έως 29 ετών, ανέργων, να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, αλλά και να απασχοληθούν μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης για ακόμη ένα χρόνο, εφόσον οι επιχειρήσεις αποφασίσουν να τους προσλάβουν (με επιδότηση, είτε των εισφορών είτε του ημερομισθίου) διατηρώντας, καθ’ όλη την περίοδο της επιχορήγησης, το συνολικό αριθμό των εργαζομένων (επιδοτούμενων και μη).

Οι συμμετέχοντες θα εισπράττουν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 400 ευρώ καθαρά για τις 80 ώρες της θεωρίας και ως επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ αν είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.300 εκπαίδευσης αν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ. Κάθε επιχείρηση μετά τη λήξη της άσκησης θα παρέχει στον καταρτιζόμενο συστατική επιστολή και βεβαίωση, ενώ δύναται να επιδοτηθεί για να τον απασχολήσει για έναν ακόμη χρόνο.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με το σύστημα «voucher» και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά με βάση ειδική μοριοδότηση.

Κατανομή σ’ όλη τη χώρα
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», θα περιλαμβάνεται:

- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
- Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τον τουρισμό, διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους πέντε μήνες
- Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης καταρτιζομένων
- Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης

Οι θέσεις κατανέμονται ανά περιφέρεια σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης των νέων ανέργων. Για το Βόρειο Αιγαίο προβλέπεται η δημιουργία 300 συνολικά θέσεων, εκ των οποίων οι 60 είναι για αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι 240 για αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή και λήγει τη Δευτέρα 27/5/2013 και ώρα 24.00΄. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 801 11 15255 ή να απευθύνονται στο δικτυακό τόπο http://www.sete-voucher.gr/, μέσω του οποίου μπορούν να υποβάλουν και την αίτησή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey