Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες η προκήρυξη απ’ το ΕΠΕΚΑ. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία Λέσβου - Λήμνου

59 θέσεις εργασίας στον Πολιτισμό

22/01/2013 - 15:45

Την έγκριση του ΑΣΕΠ πήρε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, σύμφωνα με το οποίο θα προσληφθούν άμεσα 59 άνεργοι έως 35 ετών για την κάλυψη αναγκών σε αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου και της Λήμνου, αλλά και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους.

Την έγκριση του ΑΣΕΠ πήρε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Πολιτισμό που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, σύμφωνα με το οποίο θα προσληφθούν άμεσα 59 άνεργοι έως 35 ετών για την κάλυψη αναγκών σε αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου και της Λήμνου, αλλά και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους. Η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο απ’ το φορέα που θα υλοποιήσει τη δράση, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό - Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (ΕΠΕΚΑ), σε συνεργασία με τους συμπράττοντες φορείς, την Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Μετά τους πενταμηνίτες στην Κοινωφελή Εργασία και τα προγράμματα που υλοποίησαν στο Νομό η «Ηλιακτίδα» και ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας, δρομολογήθηκε, όπως είχε απ’ τα τέλη Οκτωβρίου δημοσιεύσει το «Ε», αντίστοιχο Πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, για τον Πολιτισμό. Για το Βόρειο Αιγαίο εγκρίθηκαν 73 θέσεις, εκ των οποίων οι 59 σε Λέσβο και Λήμνο και οι 14 (για τις οποίες ακόμη δεν έχει δοθεί έγκριση του ΑΣΕΠ) στη Χίο.

Απ’ τις θέσεις για Λέσβο - Λήμνο, οι 26 αφορούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ευθύνης της Κ΄ Εφορείας, οι 23 της 14ης Εφορείας και οι 10 του Μουσείου Σιγρίου.

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν (αναλυτικά στον πίνακα) είναι: Υ.Ε. Εργάτες - Εργατοτεχνίτες και Καθαριστές, Δ.Ε. Ημερήσιοι Φύλακες και Νυχτοφύλακες, Π.Ε. Μουσειολόγοι - Μουσειοπαιδαγωγοί και Αρχαιολόγοι. Το αντικείμενο της εργασίας που θα αναλάβουν, είναι η φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, η ανάδειξη και συντήρηση πολιτιστικών υποδομών και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

Η προκήρυξη
Όπως είπε μιλώντας χθες το πρωί στο «Ε» η υπεύθυνη του Προγράμματος απ’ το ΕΠΕΚΑ, Όλγα Δανιηλίδου, μετά την έγκριση του ΑΣΕΠ αναμένεται η προκήρυξη να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές Φεβρουαρίου. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, η υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνει στην περιφερειακή δομή τού ΕΠΕΚΑ στη Λέσβο, που βρίσκεται στα Λουτρά.

Στην προκήρυξη θα αναφέρεται αναλυτικά και ο αρχαιολογικός χώρος για τον οποίο ζητείται η κάλυψη της κάθε θέσης, ώστε να διευκρινίζεται και αν αφορά στη Λέσβο ή τη Λήμνο.

Θυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), ενώ η επιλογή τους, όπως έγινε και με τα προηγούμενα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνει με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, που συνυπολογίζει και το εισόδημα των υποψηφίων.

Παρ’ ότι δεν έχει ανακοινωθεί τι θα ισχύσει με τις αποδοχές, στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που προηγήθηκαν μηνιαίως η αποζημίωση έφτανε τα 625 ευρώ, ενώ υπήρχε και ασφαλιστική κάλυψη.

Πιστοποίηση ανεργίας
Με ανακοίνωσή του, το ΑΣΕΠ, ειδικά για τις προσλήψεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού, αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να εκτυπώσουν απ’ την ιστοσελίδα του (www.asep.gr) το υπόδειγμα αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής (έντυπο ΑΣΕΠ με κωδικό ΚΟΧ.Π.1), το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, αλλά και να αναζητήσουν τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής μόλις εκδίδονται οι προκηρύξεις απ’ τους φορείς, προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Για την απόδειξη της ανεργίας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία, καθώς και βαθμολογούμενο κριτήριο το οποίο συνυπολογίζεται για την πρόσληψη σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ενδείκνυται οι υποψήφιοι να υποβάλουν την κατάλληλη βεβαίωση ανεργίας που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά. Η βεβαίωση φέρει υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου.».

Ο ΟΑΕΔ, ύστερα από συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ανέπτυξε για τις απαιτήσεις των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα νέα εφαρμογή, που αφορά στην έκδοση με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας δύο τύπων βεβαιώσεων ανεργίας: για τους επιδοτούμενους ανέργους και για τους ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την ηλεκτρονική βεβαίωση ανεργίας, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αίτησή τους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) της περιοχής τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey