Κατσαβέλλης: «Πιστεύω ότι από το κράτος θα υπάρξει βοήθεια. Πιέζουμε προς αυτή τη κατεύθυνση»

Πιέσεις από ΓΕΩΤΕΕ για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές

28/05/2022 - 12:00

Ενίσχυση από την πολιτική ηγεσία σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα των ζωοτροφών αναμένει ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ - Αιγαίου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, όπως είπε σε απάντησή του σε ερώτηση του «Ε», με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με επίκεντρο την ημερίδα, σε σχέση με την αύξηση της τιμής αυτών και τις φωνές που ακούγονται, σύμφωνα με τις οποίες κινδυνεύει το ζωικό κεφάλαιο.  

Ο κ. Κατσαβέλλης τόνισε ότι το ΓΕΩΤΕΕ - Αιγαίου πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή, επισημαίνοντας ότι το περιβάλλον της αγοράς δεν είναι φιλόξενο για τους αγρότες, οι οποίοι εξαρτώνται από τις εισαγωγές των ζωοτροφών στο νησί. Ακόμη έκανε λόγο για αισχροκέρδεια καθώς όπως εξήγησε οι ζωοτροφές που πουλιούνται φέτος με αυξημένες τιμές είχαν συλλεχθεί πέρυσι.  

«Το θέμα με τις τιμές των ζωοτροφών είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει έντονα και το έχουμε θίξει σαν Επιμελητήριο στην πολιτική ηγεσία.  

Δυστυχώς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το βαθμό. Δηλαδή η ζωοτροφή που πουλήθηκε και αγοράζεται από τους παραγωγούς αυτή τη στιγμή, συλλέχθηκε την προηγούμενη περίοδο. Άρα καταλαβαίνεται ότι η αγορά δημιούργησε ένα περιβάλλον αισχροκέρδειας.  

Δεν είναι εύκολο στο νησί μας επειδή είμαστε εξαρτώμενοι από τις ζωοτροφές να πούμε ότι θα βρούμε εύκολες λύσεις. Ο κάθε συνεταιριστής και ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα για να μπορέσεις να βοηθήσει το κεφάλαιό του.  

Θεωρώ και πιστεύω ότι από το κράτος θα υπάρξει ενίσχυση Ι βοήθεια και εμείς ως ΓΕΩΤΕΕ θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε και πρόσθεσε: «Μπορεί η τιμή του γάλακτος να έχει μία ανοδική πορεία , συμπαρασύρει όμως και όλα τα άλλα, όπως είναι οι ζωοτροφές. Χρειάζεται έρευνα αγοράς και μεθοδευμένες κινήσεις καθώς το περιβάλλον της αγοράς δεν είναι το καλύτερο για τους αγρότες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey