Ο Μ. Κεφαλογιάννης για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ουραγοί στην απορρόφηση πόρων»

26/07/2017 - 13:21

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε: «Ο αγροτικός τομέας, ένας σημαντικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας, δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπος με την παράλογη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Βρίσκεται αβοήθητος και αντιμέτωπος με τις σημαντικές καθυστερήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην απορρόφηση των εγκεκριμένων κοινοτικών κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Και συνεχίζει: «Όσες αυταπάτες και αν έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και αν θριαμβολογεί ψευδεπίγραφα η κυβέρνηση, τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι δηλωτικά της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες. Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει απορροφητικότητα πολύ χαμηλότερη από τον κοινοτικό μέσο όρο, 17,48% έναντι μέσου όρου 20,43%. Την ίδια ώρα, η Πορτογαλία βρίσκεται στο 34,14%, η Λετονία στο 29,68% και η Λιθουανία στο 27,33%.

Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα του Π.Α.Α. Η κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία, μια “αγρανάπαυση διαρκείας”, στερεί από τον πρωτογενή τομέα πολύτιμους πόρους».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey