Ερώτηση Αυγενάκη

«Απλήρωτοι παραμένουν οι βιοκαλλιεργητές για το 2014»

03/07/2017 - 16:56

Η κυβέρνηση, διά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε υποσχεθεί ότι οι βιοκαλλιεργητές θα εξοφληθούν για το 2014 εντός του Ιουνίου. Ωστόσο, η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε, όπως αναφέρει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η σημαντική καθυστέρηση των πληρωμών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους δικαιούχους, αφού παραμένουν απλήρωτοι για τρία χρόνια σχεδόν. Οι συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης σε ημερομηνίες που παρέρχονται άπρακτες επιτείνουν ακόμη περισσότερο την αγωνία και την απογοήτευση των βιοκαλλιεργητών. Οι υποσχέσεις ότι οι πληρωμές θα γίνουν εντός του Δεκεμβρίου του 2016 αποδείχθηκαν φρούδες, για να ακολουθήσουν νέες υποσχέσεις για πληρωμές στις αρχές του 2017 που πάλι δεν υλοποιήθηκαν. Οι “αυτοαναιρούμενες” υποσχέσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται, επιτείνοντας το οικονομικό πρόβλημα των βιοκαλλιεργητών», τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: «Σύμφωνα με το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας, ως το τέλος Ιουνίου θα έπρεπε να ολοκληρωνόταν η πληρωμή των αγροτών βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας για το έτος 2016. Δυστυχώς, λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας και ανικανότητας, ακόμη συζητάμε για τις οφειλόμενες πληρωμές στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία του 2014».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey