Πωλείται εκ νέου για 655.000 ευρώ

01/07/2012 - 05:56
Προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Β΄ Συνεταιρισμού του Πλωμαρίου, η οποία αποφάσισε, για δεύτερη φορά, να πουληθεί το ακίνητο του Συνεταιρισμού.
Το πρώην ελαιοτριβείο του Β΄ Συνεταιρισμού του Πλωμαρίου

Προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Β΄ Συνεταιρισμού του Πλωμαρίου, η οποία αποφάσισε, για δεύτερη φορά, να πουληθεί το ακίνητο του Συνεταιρισμού. Η κατώτερη τιμή που όρισε η γενική συνέλευση είναι 655.000 ευρώ, αλλά αν δοθεί υψηλότερη προσφορά, τότε θα προτιμηθεί αυτή.
Η συνέλευση επαναβεβαίωσε τον ορισμό του διοικητικού συμβουλίου ως εκκαθαριστή. Η περίοδος μέσα στην οποία θα πρέπει να γίνει η πώληση του ακινήτου και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του Συνεταιρισμού, είναι τρία χρόνια. Οι εκκαθαριστές τού Δ.Σ. είναι οι Παντελής Σαμαράς (πρόεδρος του τελευταίου Δ.Σ.), Παναγιώτης Μαϊδώνης, Βασίλειος Μαϊδώνης, Βασίλειος Αράπογλου και Υπαπαντή Χαλδέζου.


Ο κ. Σαμαράς μάς εξήγησε ότι από τη στιγμή που επέστρεψε το ακίνητο στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία για την εκκαθάρισή του.
Δηλαδή έπρεπε να συγκληθεί η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού και να συζητήσει αν θέλει να αναβιώσει ο Συνεταιρισμός ή να προχωρήσει η διαδικασία της εκκαθάρισής του. Στην περίπτωση που η συνέλευση αποφάσιζε την επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού, θα έπρεπε να διοριστούν ελεγκτές για να αποτυπωθεί η οικονομική του κατάσταση.
Όμως η συνέλευση αποφάσισε να πουληθεί το ακίνητο και να προχωρήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης.
Το «Ε» είχε αποκαλύψει στις αρχές του περασμένου Μαΐου ότι ο Συνεταιρισμός βγήκε κερδισμένος από τη χρεωκοπία του Ομίλου Ατλάντικ, ο οποίος είχε αγοράσει το παλιό ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού για να το μετατρέψει σε σούπερ μάρκετ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πληρώσει το σύνολο των δόσεων που προβλέπονταν στο συμβόλαιο. Ο νομικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Αθηναίος, είχε φροντίσει κατά την κατάρτιση του συμβολαίου να προβλέψει μια διαλυτική αίρεση, ώστε σε περίπτωση που ο Συνεταιρισμός δεν έπαιρνε τα οφειλόμενα, να έπαιρνε πίσω το ακίνητο χωρίς να έχει την υποχρέωση να επιστρέψει τα χρήματα που ήδη είχε πάρει. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο Όμιλος θα πλήρωνε 120.000 ευρώ προκαταβολή και 16.240 ευρώ δόση το μήνα, σε σύνολο 40 δόσεων. Συνολικά, δηλαδή, ο Συνεταιρισμός επρόκειτο να λάβει το ποσό των 769.600 ευρώ. Έως τον περασμένο χειμώνα, που ενεργοποιήθηκε η διαλυτική αίρεση του συμβολαίου, ο Όμιλος είχε ήδη καταβάλει 428.560 ευρώ στο Συνεταιρισμό.

Το πόρισμα
Παράλληλα, στη συνέλευση ανακοινώθηκε το πόρισμα των ελεγκτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έκανε έλεγχο στο Συνεταιρισμό. Οι ελεγκτές είχαν παρέμβει μετά από αίτηση 19 πρώην μελών του Συνεταιρισμού, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από τη δύναμή του. Η διαγραφή τους είχε γίνει επειδή δεν κατέλαβαν τα χρήματα που όφειλαν από την αύξηση της αξίας της συνεταιριστικής μερίδας, η οποία είχε αποφασισθεί από δικαστήριο.
Τα πρώην μέλη του Συνεταιρισμού επί της ουσίας ενδιαφέρονταν να πάρουν μερίδιο από τα έσοδα που είχε ο Συνεταιρισμός από την πώληση του ακινήτου. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού μάς είπε ότι το πόρισμα δικαίωσε τις ενέργειες που έγιναν από τους εκκαθαριστές κι έτσι πλέον τα πρώην μέλη του Συνεταιρισμού θεωρείται ότι νόμιμα διαγράφηκαν.

Η συνέχεια στα δικαστήρια
Το σήριαλ του Β΄ Συνεταιρισμού Πλωμαρίου θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο στις δικαστικές αίθουσες. Πρόκειται να δικαστούν δύο πρώην υπάλληλοι του Συνεταιρισμού οι οποίοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για σειρά αδικημάτων που διέπραξαν σε βάρος του Συνεταιρισμού και των μελών του πριν από μια δεκαετία.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey