Συνάντηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων στη Χίο

01/07/2012 - 05:56
Στις 5 και 6 Μαΐου 2009 η νομαρχία Χίου και το «Αγρόραμα», σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, οργανώνουν συναντήσεις με επιχειρηματίες του αγροτουρισμού στα Μεστά και στη Βολισσό.
Στις 5 και 6 Μαΐου 2009 η νομαρχία Χίου και το «Αγρόραμα», σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, οργανώνουν συναντήσεις με επιχειρηματίες του αγροτουρισμού στα Μεστά και στη Βολισσό. Κατά τη διάρκειά τους θα γίνει συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου προβλέπει τον καθορισμό των επιχειρήσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως:
- Επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου (αγροτικές κατοικίες, ξενώνες, κάμπινγκ και άλλες κατασκευές, με στόχο την εξυπηρέτηση της επαφής του επισκέπτη με περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον λόγω των φυσικών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης και του τοπίου).
- Αγροτουριστικών επιχειρήσεων (υποδομές μικρής κλίμακας και ήπιων παρεμβάσεων στο περιβάλλον για να παρέχουν υπηρεσίες διαμονής, εστίασης και αναψυχής, με στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης τον αγροτικό χώρο και τις αγροτικές ασχολίες, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του τόπου, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων τις υπαίθρου).
- Συνεδριακά κέντρα, κέντρα υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος, γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, ορειβατικά καταφύγια, θεματικά πάρκα, κέντρα τουρισμού υγείας, κέντρα προπονητικού-αθλητικού τουρισμού, επιχειρήσεις αστικού τουρισμού, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, επιχειρήσεις πολιτισμικού τουρισμού, επιχειρήσεις θρησκευτικού τουρισμού, επιχειρήσεις τουρισμού ορεινών περιοχών, επιχειρήσεις τουρισμού φύσης, επιχειρήσεις γεωτουρισμού, επιχειρήσεις καταδυτικού τουρισμού, επιχειρήσεις προσβάσιμου τουρισμού, επιχειρήσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης παραλιακών μετώπων, συνδυασμένες επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων στη Χίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
5 Μαΐου 2009
Συζήτηση στο Σχολείο των Μεστών στις 11:00 το πρωί, ανοικτή συνεδρία στην πλατεία των Μεστών στις 4:00 το απόγευμα.
6 Μαΐου 2009
Επίδειξη καλλιέργειας μαστιχόδεντρου - πικ-νικ και καφές στο χωράφι, περιήγηση στο Πυργί, επίσκεψη στον πολυχώρο Citrus, ξενάγηση στο επισκέψιμο οινοποιείο του Αριούσιου Οίνου (1:30 το μεσημέρι), συνάντηση επαγγελματιών και φορέων αγροτουρισμού στο Σχολείο Βολισσού (5 το απόγευμα).
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey