Η «Ταράτσα» στη Φίλια

01/07/2012 - 05:56
Στα δυτικά της Λέσβου, βρίσκεται η γραφική Φίλια. Εκεί συναντάμε την ταβέρνα «Ταράτσα», που λειτουργεί πάνω από δέκα χρόνια ο Σταύρος Σκαλοχωρίτης, ένας νέος άνθρωπος που από αγάπη για τον τόπο του, έμεινε στο χωριό δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση.
12 χιλιόμετρα μετά από την Καλλονή, στα δυτικά της Λέσβου, βρίσκεται η γραφική Φίλια. Ένα όμορφο χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια και πλατεία, με μεγάλα καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια με αυλές, και με ζωντάνια, που οφείλεται κυρίως στη νεολαία που έχει παραμείνει στο χωριό. Καθώς στρίβουμε δεξιά από τον κεντρικό δρόμο, στην είσοδο του χωριού, συναντάμε την ταβέρνα «Ταράτσα», που λειτουργεί πάνω από δέκα χρόνια ο Σταύρος Σκαλοχωρίτης, ένας νέος άνθρωπος που από αγάπη για τον τόπο του, έμεινε στο χωριό δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση.

Η «Ταράτσα» λειτουργεί καθημερινά από το απόγευμα για τον καφέ σας και το βράδυ για το ουζάκι ή το κρασί σας. Να σημειώσουμε ακόμα, πώς κάθε Σάββατο βράδυ, υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική για τραγούδι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τις Κυριακές και τις αργίες, η ταβέρνα λειτουργεί και το μεσημέρι.
Όσον αφορά το χώρο του μαγαζιού, η «Ταράτσα» διαθέτει μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 130 περίπου ατόμων, με γωνιακό μεγάλο τζάκι για το χειμώνα και με μπαλκονάκι με βαθύσκιωτη πέργκολα για το καλοκαίρι. Διαθέτει, επιπλέον, δύο μεγάλες τηλεοράσεις πλάσμα για ποδοσφαιρικούς αγώνες, κλπ., ενώ η αίθουσα διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σπιτική κουζίνα
Στην «Ταράτσα» μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακή σπιτική κουζίνα σ’ ένα όμορφο περιβάλλον. Θα βρείτε σούβλες και ψητά κρέατα της ώρας, ποιοτικά και καλοψημένα. Το παραδοσιακό κισκέκ, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, οι κρεμμυδοντολμάδες, οι γκιουζλεμέδες και άλλοι καταπληκτικοί ντόπιοι μεζέδες της κ. Ανθίππης, μητέρας του ιδιοκτήτη, συνοδευόμενοι από πλούσιες σαλάτες της εποχής, θα σας κάνουν φανατικούς θαμώνες. Επίσης, μετά από ειδική παραγγελία, μπορείτε να δοκιμάσετε κόκορα ντόπιο μαγειρεμένο κρασάτο ή όπως εσείς επιθυμείτε, με πιλάφι ή χυλοπίτες.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα και τα κρεατικά  της «Ταράτσας», είναι παραγωγών της γύρω περιοχής, πράγμα που αποτελεί εγγύηση όχι μόνο γευστική αλλά και ποιοτική.
Η απόλαυση όμως δεν σταματά στο κυρίως γεύμα. Μετά το φαγητό σας, θα απολαύσετε εκλεκτά επιδόρπια, όπως παραδοσιακό ρυζόγαλο, ντόπιο γιαούρτι με μέλι, χαλβά, φρούτα, ενώ την περίοδο των γιορτών, προσφέρονται εορταστικά κεράσματα. 
Η πολύ καλή ποιότητα του φαγητού σε συνδυασμό με τη φιλική διάθεση, την πολύ καλή εξυπηρέτηση και περιποίηση, θα σας οδηγούν συχνά στην «Ταράτσα» της Φίλιας. Για περισσότερες πληροφορίες ή για παραγγελίες, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 22530 98606 και 6977676491.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey