Πώς θα καθαρίσετε τον καναπέ μόνοι σας

09/04/2014 - 19:21

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να διατηρείτε πάντα τον καναπέ σας σε καλή κατάσταση, είναι να τον καθαρίζετε άμεσα τη στιγμή που θα λερωθεί και να μην αφήνετε τους λεκέδες να «ποτίζουν».

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να διατηρείτε πάντα τον καναπέ σας σε καλή κατάσταση, είναι να τον καθαρίζετε άμεσα τη στιγμή που θα λερωθεί και να μην αφήνετε τους λεκέδες να «ποτίζουν». Προσπαθήστε να μαζέψετε αμέσως τα υγρά με ένα απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια με ένα πανί, πριν διεισδύσουν στο ύφασμα.

Ο καναπές είναι από τα πιο δύσκολα προς καθαρισμό έπιπλα του σπιτιού και ανάλογα με το ύφασμά του και το πόσο –και από τι– λερωμένος είναι, χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Επιπλέον, αν ο καναπές είναι παλιός, σε αυτόν έχουν αναπτυχθεί ακάρεα, μικρόβια, βακτηρίδια κ.ά., τα οποία μάλιστα έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν και στο εσωτερικό των μαξιλαριών του και να αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία τη δική μας και των παιδιών.

Προσοχή στο ύφασμα

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό για τον καναπέ, ελέγξτε τυχόν οδηγίες που μπορεί να έχετε. Αν δεν έχετε τέτοιες οδηγίες, δείτε αν στο εσωτερικό των μαξιλαριών υπάρχει ταμπελάκι με οδηγίες πλυσίματος (π.χ. αν το ύφασμα αφαιρείται από τα μαξιλάρια και πλένεται, σε πόσους βαθμούς κ.λπ.).

Ηλεκτρική σκούπα

Αρχικά, «περάστε» τον καναπέ καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Οι περισσότερες καινούργιες ηλεκτρικές σκούπες έχουν ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται στην άκρη τους για να «χώνονται» και να καθαρίζουν σε βάθος ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία του καναπέ. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε με την ηλεκτρική τόσο τα μπράτσα, όσο και την πλάτη του καναπέ.

Tip:

Τι πρέπει να έχω υπόψη πριν διαλέξω το ύφασμά μου;

Πριν διαλέξετε το ύφασμά σας, θα πρέπει να εκτιμήσετε τις ανάγκες σας και να σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το ύφασμα. Τόσο κατά την επιλογή του υφάσματος, όσο και πριν από τη χρήση του, φροντίζετε να ακολουθείτε πάντα τα σύμβολα και τις οδηγίες χρήσης ή τις συμβουλές του επαγγελματία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey