Στον απόηχο του Μπαϊραμιού

17/07/2022 - 18:00

«Βούλιαξε» κυριολεκτικά από κόσμο η ακτογραμμή του Αιγαίου απ’ τους εγχώριους τουρίστες, που κινήθηκαν απ τα αστικά κέντρα στα παραθαλάσσια θέρετρα στο 9ήμερο του φετινού εορτασμού.

Στο Κουσάντασι εκτός απ τους ντόπιους υποδέχτηκαν και χιλιάδες ξένους, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Στο Μπόντρουμ΄ είδαν να αυξάνουν θεαματικά οι Βρετανοί τουρίστες (225 χιλ μέχρι τώρα οι αφίξεις, έναντι 93 πέρυσι) κι οι κρατήσεις καταλυμάτων παρουσιάζουν πληρότητα 90% όλο τον μήνα Ιούλιο. Στην Άσσο αφού ολοκληρώθηκαν πλέον οι εργασίες προστασίας και παρά το πληγωμένο - ξυρισμένο τοπίο που άφησαν επέστρεψαν με την ευκαιρία του Μπαιραμιού και οι πρώτοι, μετά από δύο χρόνια, τουρίστες.

Στον Τσεσμέ, Αλάτσατα και πέριξ, εξοχές της Σμύρνης, 20πλασιάστηκε ο πληθυσμός τους. Στη φημισμένη παραλία Ίλιτζα του Τσεσμέ δεν υπήρχε χώρος ν απλώσει κανείς την πετσέτα του! Μποτιλιαρισμένος συχνά ήταν και ο αυτοκινητόδρομος Σμύρνη - Τεσμέ, όπου δυστυχώς προχθές έκλεισε λόγω μεγάλής δασικής πυρκαγιάς.

Στο Αϊβαλί ήταν τόσοι οι επισκέπτες που οι εργαζόμενοι στη δημοτική υπηρεσία αποκομιδής σκουπιδιών αναγκάστηκαν να εργάζονται σε τρείς βάρδιες, 24 ώρες το 24ωρο. Μόνο τις 5 πρώτες μέρες του Μπαϊραμιού μάζεψαν 2 χιλ τόνους σκουπιδιών! Στο Δήμο Μυτιλήνης λένε πως μαζεύουν 360 τόνους αντίστοιχα σ ένα μήνα! Η κυβερνητική απόφαση να μην εισπράττονται διόδια σε εθνικούς δρόμους και κρατικές γέφυρες διευκόλυνε τις κινήσεις οχημάτων. Όμως στο Τσανάκ-καλε, πάλι δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και αναμονές ωρών στα πορθμεία, που τα προτίμησε ο κόσμος (135 λίρες) παρά τη χρήση της νέας γέφυρας των Δαρδανελίων με 200 λίρες διόδια . Όλα τούτα δυστυχώς δεν απέτρεψαν και φέτος τον βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, αφού κατά τον Υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού καταγράφηκαν 31 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα τις 5 πρώτες ημέρες του εορτασμού

Επισκέπτες του Μπαϊραμιού στη Λέσβο: Παρά τις χαμηλές προβλέψεις τελικά στο 9ήμερο των γιορτών οι αφίξεις από Τουρκία φθάνουν περίπου 5 χιλ.. Με γκρουπ ή ΄μεμονωμένα πραγματοποίησαν τουλάχιστοναπό 2 ή 4 διανυκτερεύσεις τις περισσότερες σε καταλύματα των χωριών της Λέσβου .

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey