Ματαιώνεται η συναυλία της Joan Baez στην Σμύρνη

29/07/2016 - 14:13

Η ανακοινωθείσα για τις 12 Αυγούστου, συναυλία της Τζόαν Μπαέζ στην Σμύρνη, ματαιώθηκε λόγω του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Η δημοφιλής τραγουδίστρια των Sixties και Seventies, δήλωσε σχετικά: «Έχω πάει σε δεκάδες εμπόλεμες περιοχές, σε χώρες που διοικούνταν από δικτατορίες, σε χώρες όπου υπήρχαν αναταραχές, αλλά χώρα με τόσο μεγάλο και απρόβλεπτο κίνδυνο σαν την Τουρκία που είδα σήμερα, δεν είμαι σίγουρη πως έχω δει ξανά».

Η ανακοινωθείσα για τις 12 Αυγούστου, συναυλία της Τζόαν Μπαέζ στην Σμύρνη, ματαιώθηκε λόγω του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Η δημοφιλής τραγουδίστρια των Sixties και Seventies, δήλωσε σχετικά: «Έχω πάει σε δεκάδες εμπόλεμες περιοχές, σε χώρες που διοικούνταν από δικτατορίες, σε χώρες όπου υπήρχαν αναταραχές, αλλά χώρα με τόσο μεγάλο και απρόβλεπτο κίνδυνο σαν την Τουρκία που είδα σήμερα, δεν είμαι σίγουρη πως έχω δει ξανά».

Η Μπαέζ είπε ακόμη πως δεν θα ήθελε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο τους ακτιβιστές φίλους της και τους συνάδελφους μουσικούς της και ότι στο ρεπερτόριο των συναυλιών της που θα δώσει περιοδεύοντας στην Ευρώπη, έχει συμπεριλάβει μελοποιημένα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ, εκφράζοντας την συμπάθειά της στους Tούρκους θαυμαστές της.

Η απόφαση της Μπαέζ, επικρίθηκε από το διευθυντή του «Istanbul Jazz Festival», Pelin Opçin, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις δύο λέξεις «απρόβλεπτο κίνδυνο» και «εφιάλτη» που χρησιμοποίησε η Αμερικάνα ντίβα. Πάντως δεν είναι μόνο η Μπαέζ που προχώρησε μετά το πραξικόπημα που μεσολάβησε, σε ακύρωση της συναυλίας της.

Το ίδιο έπραξαν και τα αγγλικά μουσικά ροκ συγκροτήματα «Muse» και «Skunk Anansie», που είχαν προγραμματίσει συναυλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey