Η ανακοίνωση του ΚΚΕ - μλ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

20/03/2023 - 12:30

Το μαρξιστικό –λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ειδικότερα σε δελτίο Τύπου αναφέρει: «Η κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη που απέδειξε με τραγικό τρόπο τις ολέθριες συνέπειες  των ιδιωτικοποιήσεων, φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Πίσω από αυτήν την ωμή πρόκληση προς τα λαϊκά αισθήματα βρίσκεται η υποχρέωση προς τα αρπακτικά της ΕΕ να ολοκληρώσει το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο είναι απόλυτα δεσμευμένη απέναντι στους προστάτες της και την ντόπια μεγαλοαστική τάξη. Με αυτήν την κίνηση επιχειρεί ένα καθοριστικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, τη διεύρυνση της κερδοφορίας από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την καταστροφή του περιβάλλοντος με εγκαταστάσεις ΑΠΕ σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς και πετσόκομμα των ήδη ισχνών εργασιακών δικαιωμάτων. Για το λαό, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στοχεύει στο παραπέρα γκρέμισμα του βιοτικού επιπέδου του με υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Προμηνύονται τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, νοικοκυριά με κομμένο από χρέη νερό και, φυσικά, τεράστια κόστη στην ήδη κατεστραμμένη από τις πολιτικές των πατρώνων μας αγροτική παραγωγή. Και όλα αυτά για να συντηρείται η γραμμή της εξάρτησης, που κρατάει δεμένη τη χώρα, ως ένα πεδίο άγριας εκμετάλλευσης και καταλήστευσης του πλούτου του λαού προς όφελος των ιμπεριαλιστών.

Η εγκληματική πολιτική γραμμή της ΕΕ είναι ξεκάθαρη. Τα δίκτυα (γραμμές μεταφοράς και διανομής νερού), τα οποία έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης, θα διαχωριστούν από τους παρόχους των υπηρεσιών. Έτσι, όπως έγινε και με το ρεύμα και με τις μεταφορές (τρένα, λεωφορεία κτλ), το κεφάλαιο θα αυξάνει την κερδοφορία του, ενώ το κόστος για τη συντήρηση του δικτύου του νερού και της ενέργειας για τη μεταφορά του, θα επιβαρύνει το λαό. Για το ντόπιο κεφάλαιο και την ΕΕ δεν είναι πάρα ένα ακόμη πεδίο προς εκμετάλλευση. Για το λαό, σημαίνει παραπέρα φτωχοποίηση και μια ακόμη αφαίμαξη, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, όπως έγινε και στα Τέμπη.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία, χτυπώντας την πρόσβαση στο νερό, βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο το δικαίωμά μας στη ζωή. Η ορμή από το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για το έγκλημα στα Τέμπη, να τροφοδοτήσει τον αναγκαίο αγώνα ενάντια και σε αυτό το μέτωπο της βάρβαρης πολιτικής. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια  στις πολιτικές που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey