Απίστευτη βαρβαρότητα στη Γέρα από ακραία στοιχεία!

Όρμησαν σε 9χρονο κορίτσι επειδή φορούσε μαντήλι!

06/09/2018 - 12:20 Ενημερώθηκε 06/09/2018 - 15:39

Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, μα οι αρμόδιες Αρχές δεν φαίνεται να ασχολούνται. Ο εκφασισμός της κοινωνίας καλά κρατεί και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά που καλλιεργούνται δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν και τα ίδια τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας. Ήταν γνωστό πως οργανωμένα άτομα του ακροδεξιού χώρου έκαναν εφόδους στη Γέρα εναντίον προσφύγων, όπου τους έβλεπαν. Τις προάλλες όμως συνέβη κάτι τραγικό. Στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, τέσσερα μέλη αυτών των, σαν άλλων «ταγμάτων εφόδου», όρμησαν στην κυριολεξία σε εννιάχρονο κορίτσι από το νησί μας, καθώς φορούσε μαντήλι, και το πέρασαν για προσφυγόπουλο!

Είδαν το κορίτσι έξω από Εκκλησία, και όρμησαν για να το διώξουν. Αφού κατάλαβε ότι το πέρασαν για προσφυγάκι, λόγω του μαντηλιού και των προπηλακισμών τους, με δάκρυα στα μάτια τούς απαντούσε ότι «η Εκκλησία είναι για όλους». Σημειωτέον ότι το εν λόγω παιδί είναι εννέα χρόνων και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Η μητέρα φώναξε την αστυνομία και όταν το περιπολικό έφτασε, οι δράστες ζητούσαν… συγγνώμη.

Το ότι φορούσε το κορίτσι μαντήλι και εκείνοι θεώρησαν ότι είναι αλλόθρησκο και προσφυγάκι και άρα ότι πρέπει να εκδιωχθεί και μάλιστα με επίθεση, είναι κοινό δείγμα της ιδεοληψίας και της προκατάληψης, της ξενοφοβίας, αλλά και του ρατσισμού που τους διέπει. Δεν έχει περάσει εξάλλου πολύς καιρός όπου τα ίδια συνέβησαν και στην πλατεία Σαπφούς την Κυριακή 22 Απριλίου, με φωτοβολίδες που πάλι ακραίοι πετούσαν εναντίον, μεταξύ άλλων και, παιδιών προσφύγων. Ενώ πριν από το επεισόδιο με το 9χρονο κορίτσι, ιστοσελίδα της Γέρας στο Facebook καλούσε σε αγώνα για να φύγουν τα «άπλυτα» παιδιά από την περιοχή.

 

Υπάρχουν ανησυχητικά περιστατικά

Θα φάνταζε πιο σωστό, να δούμε το πρόσφατο περιστατικό, ξέχωρα από τα υπόλοιπα. Η σύνδεση όμως είναι σαφής. Και η βαρβαρότητα που εκδηλώθηκε τις προάλλες στη Γέρα δεν είναι μεμονωμένη. Είναι αποτέλεσμα συστηματικών «συνεδριάσεων» αυτών των ακραίων στοιχείων με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση την οποία στήριξαν προ εβδομάδων. Εκεί θυμίζουμε ότι είχαν διαδώσει ότι θα δημιουργηθεί νέο Χοτ- Σποτ στη Γέρα. Με ρεπορτάζ που ακολούθησαν αποδείχτηκε ότι η είδηση ήταν απολύτως ψευδής, αφού και η ίδια η ιδιοκτήτρια εταιρεία του συγκροτήματος του πρώην Σουρλάγκα διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται καμιά αλλαγή χρήσης. Κανείς όμως, ιδίως οι πολιτικοί παράγοντες που εμφανίστηκαν ζητώντας και την ψήφο των συγκεντρωμένων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έκανε την αυτοκριτική του. Αντίθετα έκαναν την πάπια, και οι ακραίοι τη... δουλειά τους. Κι αυτό γιατί η ψευδής «είδηση» πέρασε γι άλλη μια φορά στα ψιλά γράμματα των Αρχών.

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η δράση αυτή έχει επιχειρηθεί να εξαπλωθεί και σε άλλα χωριά, με πρώτο αυτό της Μόριας, λόγω του Κέντρου Ταυτοποίησης και υποδοχής που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Κοινότητα. Ψευδείς ειδήσεις, οργάνωση στελεχών με πρότυπο τη δράση της Χρυσής Αυγής, ψεύτικα προφίλ στο Facebook όπου καθημερινά σχολιάζουν αναρτήσεις πολιτών (σ.σ. πραγματικών προσώπων) διαδίδοντας ψεύδη, ατιμώρητα και ανενόχλητα. Είναι σαφές πια ότι οι Αρμόδιες Αρχές δεν πρέπει και δεν μπορούν να περιμένουν να γίνει η πολυπόθητη αποσυμφόρηση, ή να μην υπάρχει κανένας πρόσφυγας στο νησί για να θεωρήσουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί εξ αντικειμένου.

Το αυγό του φιδιού επωάζεται, τα φασιστικά- ξενοφοβικά επεισόδια αυξάνονται, δυστυχώς, στο νησί μας, που έχει δημοκρατική παράδοση δεκαετιών. Ας μην περιμένουν να θρηνήσουμε ακόμα έναν Παύλο Φύσσα, έναν συμπολίτη μας ή ένα παιδί για να δράσουν οι Αρχές, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών που εκφράζεται από τις ιδέες της Δημοκρατίας.

Ο τσιμεντένιος σταυρός… που σηκώνουμε

Επιστολή της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη επισημαίνει ότι προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους. Με τον τρόπο αυτόν, εξηγεί η Συνύπαρξη, φαίνεται ότι προσπάθησαν την αποτροπή των αλλόθρησκων (προφανώς προσφύγων και μεταναστών) να προσέρχονται για κολύμβηση. «Η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων» καταλήγει. Το φαινόμενο του τσιμεντένιου σταυρού στο Απελή, δεν είναι ανεξάρτητο από τη δράση ακροδεξιών. Θυμίζουμε και άλλα περιστατικά με γνωστό υπόδικο για τα επεισόδια της 22ας Απριλίου που δεν άφηνε προσφυγόπουλο να κολυμπήσει στην πλαζ, και μάλιστα επιτέθηκε και σε δικηγόρο όταν εκείνη μπήκε στη μέση για να μη χτυπήσει το παιδί. Ακούει κανείς;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey