Η ανακοίνωση με αφορμή την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΚΥ Μυτιλήνης

Νομαρχιακή Ν.Δ. : Συνεχίζουμε να ενισχύουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ

25/11/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 25/11/2022 - 11:24

Η ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας (πρώην Νομαρχιακή) σε δελτίο Τύπου αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε στο ΚΥ Μυτιλήνης τονίζει ότι η ΝΔ συνεχίζει μεταρρυθμίσεις προς ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Σημειώνεται ότι τις μέρες που προηγήθηκαν κοινοποιήθηκαν ανακοινώσεις Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υπολοίπων κομμάτων ασκώντας κριτική στην ΝΔ με αφορμή την απόφαση μείωσης των ωρών εξυπηρέτησης σε ένα Κέντρο Υγείας που, όπως είπε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός ακόμη δεν έχει οργανισμό λειτουργίας. 

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΕΠ Λέσβου αναφέρει  μεταξύ άλλων ότι : <<Απέναντι, λοιπόν στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο και τον «ανταγωνιστικό» με το ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπισμό του ΠΑΣΟΚ, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν έτι περισσότερο τους πολίτες, χωρίς να υποβαθμίζουμε την υγειονομική τους περίθαλψη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα>>.

Προηγουμένως η ΔΕΕΠ σημειώνει: <<Στο νησί μας λειτουργούν πέντε Κέντρα Υγείας, της Μυτιλήνης, της Καλλονής, του Πολιχνίτου, του Πλωμαρίου και της Άντισσας, τα οποία έχουν οριστεί με βάση την γεωγραφική αλλά και την πληθυσμιακή κατανομή. Τα τέσσερα απομακρυσμένα λειτουργούν από την ίδρυση τους σε 24ωρη βάση. Το Κέντρο Υγείας της Μυτιλήνης (πρώην Ι.Κ.Α.) και λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και της εγγύτητας του με το Νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο πρωί, όπως και τα αντίστοιχα της Χίου, της Σάμου και της Ρόδου.

Το 2015 με την έναρξη των προσφυγικών ροών κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση, ώστε να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, κατά τις βραδινές ώρες είχε μειωθεί αισθητά έως και μηδενιστεί κάποιες φορές.

Η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια έκρινε, με γνώμονα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και τον εξορθολογισμό του κόστους παροχής υπηρεσιών υγείας, ότι έπρεπε να προβεί σε τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του, τις καθημερινές από τις 07:00 έως τις 21:00 και τα Σάββατα από τις 07:00 έως τις 15:00. Να σημειωθεί, δε, ότι τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας Χίου, Σάμου και Ρόδου λειτουργούν μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα και μάλιστα μέχρι τις 15:00.

Παράλληλα, η Υγειονομική Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης να πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Νοσοκομείο, ενισχύοντας το δυναμικό του Νοσοκομείου και βελτιώνοντας την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες καθώς στο Νοσοκομείο υπάρχει πλήρης κάλυψη με όλες τις ιατρικές ειδικότητες>>.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο κυβερνών κόμμα η Νομαρχιακή της σημειώνει: <<Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, κανένα Κέντρο Υγείας δεν έκλεισε. Συνεπώς τα γραφόμενα ότι «Καταργούν Κέντρα Υγείας και ιδρύουν Βάστριες» είναι ανυπόστατα.

Απέναντι, λοιπόν στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο και τον «ανταγωνιστικό» με το ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπισμό του ΠΑΣΟΚ, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν έτι περισσότερο τους πολίτες, χωρίς να υποβαθμίζουμε την υγειονομική τους περίθαλψη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις. που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΚΑΙ Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν επιτέλους την αντιπαραγωγική αντιπολίτευση και να επικεντρωθούν στα ουσιώδη πολιτικά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Ζητήματα, που αφορούν την εθνική μας πορεία και την οικονομική μας ανάπτυξη>>.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey