Να μεταφερθεί, εκτός αστικού ιστού, το Κ.Υ.Τ. Μόριας, ζητάνε εκπρόσωποι Μόριας, Αφάλωνα, Παναγιούδας, Παμφίλων

Νέα δομή σε άλλη περιοχή της Λέσβου

07/09/2020 - 14:01 Ενημερώθηκε 07/09/2020 - 16:14

Την  μεταφορά της υφιστάμενης δομής του Κ.Υ.Τ. Μόριας εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων περιοχών, προτείνουν τα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφίλων, μετά από πρόσφατη συνεδρίαση που είχαν οι εκπρόσωποι αυτών, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων  για το Κ.Υ.Τ. Μόριας, που έχουν να κάνουν με την επέκταση και περίφραξή του.  

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων ζητάνε η νέα δομή να λειτουργεί ως κλειστή και ελεγχόμενη για ουσιαστικούς, πρακτικούς και σημειολογικούς λόγους, αφού προηγουμένως η υφιστάμενη  και οι υπόλοιπες δομές του νησιού κλείσουν  έως τον Μάρτιο –Απρίλιο του 2021.

Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου που κοινοποιούν σημειώνεται:

  1. Οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης του Κ.Υ.Τ. Μόριας και των λοιπών δομών της Μυτιλήνης μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο 2021 .
  • Ταυτόχρονη μεταφορά της υφιστάμενης δομής εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων περιοχών.
  • Η δομή αυτή να λειτουργεί ως κλειστή και ελεγχόμενη για ουσιαστικούς, πρακτικούς και σημειολογικούς λόγους .
  • Να γίνει ευρεία σύσκεψη παραγόντων μετά του αρμόδιου Υπουργού για να βρεθεί κατάλληλη τοποθεσία για να μετεγκατασταθεί η δομή της Μόριας, πολύ μικρότερη από την υφιστάμενη και απόλυτα ελεγχόμενη.
  • Αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής του ελαιώνα της Μόριας και γενικών των περιοχών όμορων χωριών που έχουν πληγεί.
  • Να πραγματοποιηθεί ειδική Συνεδρίαση Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για ευρεία συζήτηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και εξέτασης -εύρεσης τρόπων πίεσης της Κυβέρνησης (παραστάσεις-κινητοποιήσεις) για υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για λύση του προβλήματος που ταλανίζει την περιοχής μας .
  • Ας σημειωθεί ότι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος καθίσταται πλέον επιτακτικότερη τώρα με την ύπαρξη της επιδημίας του κορονοϊού και την εξάπλωση του στο νησί της Λέσβου. Ο κίνδυνος που καραδοκεί είναι μεγάλος με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey