Έφτασαν στο νησί της Λέσβου οι πολυταξιδεμένοι Γάλλοι ποδηλάτες με προορισμό το Ιραν

Μετά από 5 χιλιάδες χιλιόμετρα κάνουν στάση στην Λέσβο[Vid+Pics] Φωτό:Ιγνάτης Τσικνής

Μετά από 5 χιλιάδες χιλιόμετρα κάνουν στάση στην Λέσβο[Vid+Pics]

07/03/2019 - 12:25 Ενημερώθηκε 07/03/2019 - 17:17

Ξεκίνησαν από την Γαλλία τον περασμένο Ιούλιο με τα ποδήλατα τους και έχουν διανύσει 5 χιλιάδες χιλιόμετρα έως τώρα. Ενώ οι ίδιοι υπολογίζουν πως το συνολικό τους ταξίδι θα αγγίξει τα 12 χιλιάδες χιλιόμετρα . Μιλάμε για μια οικογένεια Γάλλων, τον Μανουέλ και την Σελίν, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Περιβάλλοντος, και τις δυο τους κόρες 5 και 8 χρονών. Από το νησί της Λέσβου κάνουν πέρασμα με σκοπό να καταλήξουν στο βόρειο Ιράν.

Κάμερα-Μοντάζ: Ιγνάτης Τσικνής

Το κίνητρο τους ήταν και είναι να περάσουν χρόνο σαν οικογένεια και να γνωρίσουν μαζί με τα παιδιά τους μέσα από αυτό το ταξίδι τον κόσμο.

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν με αυτή τους την πρωτοβουλία είναι πως η επιθυμία να θες να ταξιδέψεις όλο τον κόσμο είναι απλό και ασφαλές. Ένα μάθημα ζωής, πρωτίστως προς τα δικά τους παιδιά αλλά και προς τα παιδιά όλου του κόσμου, πως ο κόσμος δεν είναι εχθρικός, πως ένα ταξίδι μπορεί να τους κρατήσει ενωμένους, να τους γεμίσει χαρά ανακαλύπτοντας τον κόσμο. Ακόμα με αυτή τους την απόφαση αποδεικνύουν περίτρανα πως ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων δεν είναι απαραίτητο πως χρειάζεται μηχανοκίνητο όχημα για να πραγματοποιηθεί, αφού οι ίδιοι χρησιμοποίησαν μόνο τα ποδήλατα τους.   

Σήμερα θα βρεθούν στον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηλιαχτίδα Μανταμάδου, ο οποίος θα φιλοξενήσει την οικογένεια, καθώς το απόγευμα στις 4 θα πραγματοποιηθεί στο πολύκεντρο του χωριού παρουσίαση από τους ίδιους. Θα μοιραστούν αυτή τους την εμπειρία μέσα από φωτογραφίες και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ώστε να παροτρύνουν τον κόσμο μέσα από το δικό τους ταξίδι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey